Bursa ve Kilis’te 4 IŞİD üyesi yakalandı

Genelkurmay Başkanlığı, Bursa ve Kilis’te 4 terör örgütü IŞİD üyesinin yakalandığını açıkladı.

Bursa ve Kilis’te 4 IŞİD üyesi yakalandı

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Siirt’te bölücü terör örgütünden kaçan bir teröristin güvenlik güçlerine teslim olduğu kaydedildi. 

 

BİTLİS

 

Bitlis’te icra edilen operasyonda, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce önceden tuzaklanarak döşenmiş dört adet el yapımı patlayıcı tespit edilerek imha edildiği belirtilen açıklamada, ayrıca arazide tespit edilen altı sığınakta bir adet Kaleşnikof piyade tüfeği, üç adet Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, 88 adet Kaleşnikof piyade tüfeği mermisi, bir adet gece görüş dürbünü, çok miktarda yiyecek, yaşam malzemesi ve örgütsel doküman ele geçirildiği kaydedildi.

 

VAN

Van Çatak’ta icra edilen operasyonda ise, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce önceden tuzaklanarak döşenmiş üç adet el yapımı patlayıcı tespit edilerek imha edildiği kaydedilen açıklamada, yasa dışı yapıların yıkıldığı ifade edildi. Bölücü terör örgütüne ai; bir adet tabanca, 12 adet Kaleşnikof piyade tüfeği mermisi, 12 adet Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılmak üzere hazırlanmış 100 kilogram amonyum nitrat, çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildiği bildirildi.

 

BURSA’DA IŞİD ÜYESİ YAKALANDI

Bursa’da icra edilen operasyonda IŞİD terör örgütü mensubu olduğu değerlendirilen yabancı uyruklu iki şahsın yakalanarak gözaltına alındığı belirtildi.

Kilis Elbeyli’de, Türkiye’den Suriye sınırına yasa dışı yollardan geçmeye çalışan ve IŞİD terör örgütü mensubu olduğu değerlendirilen yabancı uyruklu iki şahsın yakalanarak gözaltına alındığı kaydedildi.

11 İŞBİRLİKÇİ GÖZALTINA ALINDI

Mardin, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Antalya’da bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık yaptığı tespit edilen 11 işbirlikçi şahsın gözaltına alındığı bildirildi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X