Bursa verdiği oyla 2 bakanı haketti

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 1 Kasım’da AK Parti’ye rekor oy veren Bursa’nın 2 bakanla temsil edilmeyi hakettiğini söyledi.

Bursa verdiği oyla 2 bakanı haketti

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, kabine açıklandıktan sonra ilk mesajlarını OLAY TV Ankara Stüdyosu’nda katıldığı canlı yayında verdi.

Mustafa Özdal’ın sorularını yanıtlayan Bakan Müezzinoğlu, Bursa’nın 2 bakanla temsil edilmesinin ve Faruk Çelik’in de hükümette yer almasının Bursa ve Türkiye adına bir zenginlik olduğunu belirterek, “Bursa’nın hakettiğine inanıyorum. Bursa AK Parti’ye 1 Kasım’da rekor oranda bir oy verdi. Bu hakedilen karşılığı takdir eden Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Bizler de hem bakanlar hem de milletvekilleri olarak bu takdirin karşılığını verebilmek için çalışacağız. Sağlık Bakanlığı da, İçişleri Bakanlığı da önemli bakanlıklar. İnşallah hem bölgemiz hem ülkemiz hem de Bursa adına güçlü başarıların olduğu bir dönem olacak. Artık koşmak zamanı” dedi.

ÖNCELİK ANAYASA

Yeni dönemde önceliklerinin başkanlık sistemi değil yeni anayasa olduğunu dile getiren Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

“Darbe anayasası bu ülkeye dar geliyor. Bunun çok yerini değiştirdik ama elle tutulur yanı yok. Bu millete yakışır, güçlü bir anayasaya ihtiyacamız var. CHP de MHP de bunu söylüyor. Bu partilerin de cesur adımlar atması gerekiyor. Önce anayasa, ardından milli iradeyi öne alan bir sistem. Bu tıkanan bir sistem olmamalı. Milletin bedel ödediği bir sistem olmaz. Milletin adına istikrar yaratan bir sistemin savunucusuyuz. Derdimiz Recep Tayyip Erdoğan’ı başkan yapmak değil. Zaten cumhurbaşkanı olmuş. Bu anlamda başta CHP olmak üzere muhalefete de önemli görevler düşüyor. Milletin kaderine olumlu katkı koymak onları daha değerli yapacaktır. Ayrıca yeni dönemde olağanüstü bir sıkıntı olmazsa hedefimiz milli geliri 14-15 bin dolarlara taşımak. Türkiye yüksek teknolojik ürünleri üreterek bu seviyelere ulaşacak. Dönüşümü sağlamak öncelikli hedefimiz. Çatışmadan, ayrıştırmadan toplumu ortak hedeflere yöneltmeliyiz.”

SAĞLIK HİZMETLERİ YOLUNDA

Sağlık hizmeti sunumunda çizdikleri yol haritasının mecrasına girdiğini kaydeden Müezzinoğlu, “Dere yatağında akıyor. Sağlık yatırımları da tüm hızıyla sürüyor. Yabancılar için Türkiye’yi sağlıkta merkez yapacağız. Bursa’nın da bu alanda rolü büyük olacak. Dünyanın en güçlü sağlık hizmeti tüketicisi ülkesiyiz. İlacı üretebilen, tıbbi teknolojiyi üretebilen bir ülke olmalıyız” dedi.

Müezzinoğlu, Bursa’ya yönelik yatırımlar konusunda bir sıkıntı olmadığını da vurgulayarak, otomotiv test merkezi gibi yüksek teknoloji projelerinin peşinde koşmak gerektiğini sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X