Bursa Vergi Dairesi sanayicileri dinliyor

Bursa Vergi Dairesi Başkanlığı, Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri ve İşadamları Derneği (DOSABSİAD) ile birlikte ‘Organize Sanayi Bölgelerinde Vergisel Avantajlar ve Ar-Ge Uygulamaları’ konulu seminer gerçekleştirdi.

Bursa Vergi Dairesi sanayicileri dinliyor

DOSAB Konferans Salonu’ndaki organizasyona Bursa Vergi Dairesi Başkanı Nuri Karakaş da katıldı. Karakaş burada yaptığı konuşmada, Bursa’da özellikle ihracatçıları yakından ilgilendiren yeni yapılanmalar yaşandığını hatırlatarak, 2017 yılının başında KDV iadelerine dönük Bursa İhtisas Vergi Dairesi’nin hizmete başladığını hatırlattı.

Son yapılan vergi düzenlemeleri kapsamında da beyannamelerini düzenli veren ve vergilerini zamanında ödeyen mükellefler için yüzde 5 vergi indirimi avantajı dile getiren Karakaş, Bursa’nın özellikle sanayi, ihracat ve istihdam alanlarında diğer illere göre yakaladığı başarılara dikkat çekti. Karakaş, Bursa Vergi Dairesi Başkanlığının da iade süresi, tahsilat oranı gibi birçok konuda emsal illere göre öncü durumda olduğunu kaydetti.

TEBLİĞ ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Tüm vatandaşlara aynı kalite ve standartta hizmet verme anlayışına sahip olduklarının altını çizen Karakaş, bu bağlamda hiçbir kesimin öncelikli hizmet almasının söz konusu olmadığını vurguladı. Karakaş, ilk defa uygulanacak olan yüzde 5 vergi indiriminin vergiye uyumlu mükelleflere dönük atılan çok önemli bir adım olarak gördüğünü ifade ederek, konuya ilişkin tebliğ çalışmalarının devam ettiğini, buna katkı sağlamak amacıyla sanayicilerin görüş ve önerilerinin yer alacağı bir raporu Gelir İdaresi Başkanlığı’na göndereceklerini vurguladı.

MÜCADELE ETMEYE ÇALIŞIYORUZ

Seminerin açılışında konuşan DOSABSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nilüfer Çevikel de, DOSAB’da faaliyet gösteren firmaların hedeflerini her geçen gün büyüten bir mantıkla hareket ettiklerini dile getirdi. Global pazarlarda ‘Üreten Türkiye’ algısını pekiştirmeye gayret ettiklerini anlatan Çevikel, ‘’Bu noktada üzerimize düşen sorumlulukların bilinciyle katma değer üretmek adına gecemizi, gündüzümüze katıyoruz. Tabi tüm bunları yaparken omzumuzda devletimizin elini her zaman hissediyoruz. Gerek vergi noktasındaki teşvik ve destekler ile gerekse üretimi destekleyen bir takım reformlar ile uluslar arası arenada rakiplerimizle mücadele etmeye çalışıyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X