Bursa vergide çok başarılı

Bursa’nın vergide ilk 5 içerisinde olduğunu belirten Nuri Karakaş, ”Kocaeli’den geride kalmasının sebebi, oradaki Tüpraş. Reel ve stratejik sektörler ayrıldığında Bursa oldukça başarılı yerde; uyum seviyesi çok yüksek” dedi.

Bursa vergide çok başarılı

AYŞEGÜL GÜRAL AKTÜRK

Bursa Vergi Dairesi Başkanı Nuri Karakaş, Bursa’nın vergiye uyumunun yüksek olduğunu söyledi.

Karakaş, dün Olay Medya’yı ziyaretinde yaptığı açıklamada, Bursa’nın verimlilik açısından iyi bir yerde olduğuna dikkat çekti. Şehirde vergi uyumunun yüksek olduğunu belirten Karakaş, şunları kaydetti: “Neye göre yüksek diyoruz? Benzer ölçeklerdeki illeri baz alarak bunu söylüyoruz. Mesela burada bir Tüpraş yok. Bunları arındırdığımız vakit reel sektör üzerindeki vergi yükü ve gelire katkı Bursa’da çok yüksek. Şuan Bursa ilk 5 içerisinde. Kocaeli’den geride kalmasının sebebi, oradaki Tüpraş. Reel sektörleri ve stratejik sektörleri ayırdığımız vakit Bursa oldukça başarılı yerde. Uyum seviyesi çok yüksek. Belki kayıp kaçağı ile kayıt dışı var ama her yerde var. Burada kurumsallaşma daha yüksek. Bursa’yı iyi buluyorum.”

220 UZMAN YARDIMCISI YOLDA

Bursa Vergi Dairesi’nde yakın zamanda 220 uzman yardımcısının göreve başlayacağını da açıklayan Karakaş, böylece Daire’de daha genç yüzlerin olacağını kaydetti. Karakaş, “Şuan çalışan arkadaşlarımızın büyük bir bölümü emeklilik aşamasında. İşlerinde gayretliler tabi ki ancak Bursa 2 milyonu aşkın bir nüfusa sahip ve bu bize yetmiyor” diye konuştu.

KİRA BEYANINDA 25 MART SON GÜN

Karakaş, 1 Mart’ta başlayan kira beyannamesi süreci ile ilgili de bilgi verdi. Kira geliri olan tüm mükellefleri beyanname vermeye davet eden Karakaş, “Hiçbir mükellefimizin cezai müeyyideye maruz kalmasını arzu etmiyoruz. Birçok noktaya beyanname konusunda bilgilendirme broşürleri gönderdik. Daha çok kişiye hatırlatmak için çalışma yaptık. Bu yıl daha yüksek bir duyarlılıkla katılım bekliyoruz. Beyanname bildirim süresi 25 Mart’ta dolacak” dedi.

AVM’LERDE STANT AÇTIK

Geçen yıla göre çok başarılı olan bir hazır beyan sistemi olduğunun altını çizen Karakaş, Korupark ve Zafer Plaza’ya da stant açtıklarını vurguladı. Karakaş, şöyle devam etti: “Söz konusu stantlarda da vatandaşlarımızın beyanlarını kabul ediyoruz. Hem orada destek de sağlıyoruz. Bunların faydası olacağını ümit ediyorum. AVM içerisindeki stantlarımıza geçen seneye göre daha yüksek bir katılım var. Arkadaşlarımızdan olumlu geri dönüş alıyoruz. Eğer sistem tutar ve vatandaş daha yoğun ilgi gösterirse diğer AVM’lerde de böyle stantlar açabiliriz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X