Bursa vergide öncü şehir

Bursalı mükelleflerin vergiye olan uyumlarından duyduğu memnuniyeti dile getiren Nuri Karakaş, ”Şehir, vergi katkısında, Türkiye’nin ilk 5’inde yer alıyor. Yapılandırmada da vatandaşımızın yoğun bir katkısı oldu” dedi.

Bursa vergide öncü şehir

ASLIHAN AYDIN

Bursa Vergi Dairesi Başkanı Nuri Karakaş, Bursa’nın vergide öncü bir şehir olduğunu söyledi.

Vergi Haftası etkinlikleri, Bursa’da dün Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başladı. Vergi Dairesi Başkanı Karakaş, konuyla ilgili yaptığı konuşmada, ilk vergi uygulamalarının Bursa’da başlaması nedeniyle şehrin özel bir yeri olduğunu kaydetti. Türkiye ekonomisinin daha sağlıklı temellere dayanması bakımından vergiye gönüllü uyumun en büyük beklentileri olduğunu ifade eden Karakaş, “Bursa’nın büyüklüğü dikkate alındığında geçmişteki 8-10 yıllık bir takım eksikliklerin de bugün itibariyle süratle tedavisini yapmaya gayret ediyoruz” dedi. Hedeflerinin çözüm odaklı, kaliteli, doğru ve süratle hizmet vermek olduğunu belirten Karakaş, altyapıya yönelik iyileştirmeler yaptıklarını ve bu kapsamda tahsilat merkezleri kurarak hizmet kalitelerini üç katına çıkardıklarına işaret etti. 

ZİYARETLER YAPILACAK

Verginin, mali güvenliğin en önemli ayağı olduğunu dile getiren Karakaş, “Adil ve tarafsız bir uygulama temel hedefimiz. Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da içinde bulunduğumuz hassasiyeti göze alarak çalışacağız. Vatandaşımızın da bu bilinçle hareket ettiğimizi bilmesini istiyoruz” diye konuştu. Karakaş Vergi Haftası’nda yapacakları etkinliklerden de söz ederek, “Üniversiteler, okullar ve beraberinde meslek örgütleri ile vergi gönüllülük seviyesi yüksek olan, düzenli vergi ödeyen mükelleflerimize bir takım ziyaretler planlıyoruz” dedi. 

VERGİDE ÖNCÜLÜK EDİYOR

Bursalı mükelleflerin vergiye olan uyumu, Türkiye bütçesine olan katkılarının iyi seviyelerde olduğunun altını çizen Karakaş şöyle devam etti: “Vergide de öncülük eden bir kent. Şehir, vergi katkısında, Türkiye’nin ilk 5’inde bulunuyor. Yapılandırmada da vatandaşımızın yoğun bir katkısı oldu. Önceki yapılandırmada alacaklarımızın 3’te 2’sini yapılandırdık. Mayıs sonuna kadar süre uzatıldığı için yeni faydalanma imkanları getirildi. Çok ciddi anlamda duyarlılıkları var. Konu ile ilgili bilgi almak isteyenler, müracaat etmeleri halinde bilgilendirilecek.”

VALİLİK ZİYARETİ

Bursa Vergi Dairesi Başkanı Nuri Karakaş ve beraberindeki heyet, etkinlikler kapsamında Vali İzzettin Küçük’ü ziyaret etti. Küçük, devletin vatandaşına karşı sorumluluklarını yerine getirmesindeki en önemli mali kaynağın düzenli ödenen vergiler olduğunu savundu. Vergi ödeme bilincinin üst seviyelerde tutulması gerektiğinin altını çizen Küçük, Vergi Haftası’nı kutladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X