Bursa yaşanabilir şehirler listesinde

Dünyadaki 5000’den fazla şehire ait verileri toplayarak her yıl güvenlik , sağlık, trafik, suç oranı vb. kriterleri dikkate alarak endeks oluşturan Numbeo internet sitesinin bu yılki ‘yaşam kalitesi en yüksek şehirler’ listesinde Türkiye ‘den büyük bir sü

Bursa yaşanabilir şehirler listesinde

Değerlendirmeye alınan binlerce şehir arasından en yüksek verilere sahip 150 şehrin yer aldığı Yaşam Kalitesi En Yüksek Şehirler 2015 listesi açıklandı.

Suç oranı, sağlık, pahalılık, nüfus artışı, trafik gibi farklı kriterler dikkate alınarak yapılan değerlendirme sonucunda bir endeks oluşturuldu. Bu endekste en yüksek değere sahip şehir, Avustralya’dan Canberra oldu. İkinci sırada ise Kanada’dan Ottava bulunurken, üçüncü sırada İsviçre’nin Zürih, dördüncü sırada ise Almanya’dan Frankfur bulunuyor.

NE İSTANBUL NE İZMİR

Türkiye ise bu listede ilginç bir şenriyle büyük sürprize imza attı. Yıllardır İstanbul, Ankara ve İzmir’in dikkate alındığı bu listeye 2015’te Bursa da dahil oldu.

Ve asıl büyük sürpriz ise Bursa’nın Türkiye’nin üç büyük şehrini geçerek üst sıralarda yer alması. Numbeo’nun listesine Bursa 156.13 endeks değeri ile 48’inci sıradan girdi. Buna karşın İzmir 91, Ankara 97, İstanbul ise 106’ncı sırada kendine yer bulabildi.

Bursa; Abu Dabi, Houston, Doha, Tallin, Dublin gibi pek çok şehri de geride bıraktı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X