Bursa yeni bir fuar kazandı

Avrasya’nın 3 büyük fuarından biri olma hedefiyle yola çıkılan COHO, otel, restoran, hastane ve ikram endüstrisini Bursa’da buluşturdu.

Bursa yeni bir fuar kazandı

ASLIHAN AYDIN

Otel, Restoran, Hastane ve İkram Endüstrisi İş Kontratları Fuarı (Contract Hotel Expo Bursa-COHO) dün kapılarını araladı. Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde ilk kez gerçekleştirilen fuarın, uluslararası platformda etkili iş bağlantılarının kurulmasına öncülük etmesi bekleniyor. 

Organizasyon, otel tekstilinden mobilyaya, endüstriyel mutfak ve çamaşırhane ekipmanlarından aydınlatma teknolojilerine, otel odası ekipmanlarından restoran ürünlerine kadar sektörle ilgili tüm paydaşları ev sahipliği yapıyor. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun da hazır bulunduğu açılış töreninde konuşan Tüyap Bursa Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü, 4 ayrı salonda 100’ün üzerinde firmanın stant açtığını söyledi. Fuarda sağlık, turizm ve ikram endüstrisinin tek çatı altında toplandığını kaydeden Ersözlü, “Bursa ilklere imza atmaya devam ediyor” dedi. Ersözlü, COHO için Avrasya’nın 3 büyük fuarından biri olma hedefiyle yola çıktıklarını vurguladı. 

PROFESYONELLER GELECEK

Türkiye’de 60’ın üzerinde ilden restoran sahiplerini, iç mimarları, tasarımcıları ve sektörlerle ilgili tüm satınalmacıları beklediklerini dile getiren Ersözlü, “Ayrıca yurtdışından Körfez ülkeleri, Kafkaslar, Arap Yarımadası, Balkanlar ve Kuzey Afrika coğrafyalarından 30’un üzerinde ülkeden konuyla ilgili profesyoneller davet edildi” diye konuştu. Ersözlü, fuarın 14 Kasım akşamına kadar açık kalacağını da sözlerine ekledi.

YENİ FUAR ALANI ÖNERİSİ

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkan Vekili İsmail Kuş, TÜYAP’ın işbirliğinde Bursa’yı fuarcılık kenti yapma konusunda iddialı olduklarını söyledi. Hedeflerinin Bursa’da sektöründe güçlü 12 fuar yapmak olduğunu altını çizen Kuş, “Taşın altına elimizi değil, gövdemizi koymaya hazırız” diye konuştu. Vali Münir Karaloğlu, 2015 yılının Bursa için sıçrama yılı olduğunu ifade ederek, “Bu fuar merkezi gelecek yıllarda yetmeyecek; içinde otellerin, ticaret merkezlerinin, sosyal donatı alanlarını olduğu bir fuar merkezine ihtiyacı var” dedi.

ÖNCÜ VE LİDER

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, COHO’nun açılışında yaptığı konuşmada, fuarcılığın, gelişme ve pazarlamanın önemli dinamiklerinin başında geldiğinin altını çizdi. Türkiye’nin, fuarcılık alanında son 10 yılda çok farklı etkinlikleri gündeme getirmeye başladığına dikkat çeken Müezzinoğlu, ”Bursa da bu konuda öncü ve lider olmanın özelliğine sahip bir şekilde vazifesini yerine getirir durumda” dedi.

MODA ŞEKİLLENİYOR

Özellikle oteller için moda, yeme içme ekipmanları ve ikram trendlerini fuarda öne çıkarken, 2016’da bu alanda geometrik, su yollu, klasik ve retro trendlerin hakim olacağı gözlendi. Ayrıca ahşap ürün ve tasarımların gözde olduğu son zamanlarda buna uygun tasarımlar da fuarda dikkat çekerken, gelecek sezonda fil rengi, su yeşili, gri ve mor tonlarından oluşacak renklerin hakim olacağı gözlendi.  

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X