Bursa yeni emniyet müdürünü bekliyor

İçişleri Bakanlığı’nın hafta sonu yayımladığı kararnameyle Bursa Emniyet Müdürlüğü’ne atanan Osman Ak, yeni görevine önümüzdeki günlerde başlayacak.

Bursa yeni emniyet müdürünü bekliyor

Trabzon Of doğumlu olan ve babasının izinden giderek emniyet teşkilatına adım atan Osman Ak, meslek hayatı başarılarla dolu bir polis müdürü. Ak, daha önce Ankara’da İstihbarat Daire Başkanlığı’nda görev yaparken FETÖ’nün devlet içindeki yapılanmasına yönelik rapor hazırlayarak tehlikeyi sezen isim olarak biliniyor.

PKK’ya yönelik de birçok operasyon yürüten Ak, 1998’de Adana-İstanbul seferini yaparken kaçırılan uçaktaki hava korsanıyla konuşmuştu. Korsan, Sofya’ya gitmek  istemiş, ancak  uçak Ankara Esenboğa Havalimanına indirilmişti. O tarihte Osman Ak, Sofya’da görevli Türk diplomat gibi konuşarak terör örgütü üyesi olan korsanı ikna etmeye çalışmış, terörist teslim olmayınca da çatışmada ölü olarak ele geçirilmişti.

Bursa’nın yeni Emniyet Müdürü Osman Ak, 6 Mart 1999’da dönemin Çankırı Valisi Ayhan Çevik’e yapılan bombalı saldırıda da olayın faillerinın kısa sürede yakalanmasını sağlamıştı.

O dönemki saldırıda  Vali Çevik yaralanırken korumalarının da aralarında bulunduğu 3 kişi yaşamını yitirmiş, 10 kişi  yaralanmıştı. Saldırganlar kısa sürede Osman Ak ve ekibince yakalanmıştı.

Bu operasyon nedeniyle Ankara Emniyeti’ndeki operasyon birimlerine, dönemin Başbakanı  tarafından para ödülü verilmiş ve bu para şehit ailelerine bsağışlanmıştı.

Başarılı polis müdürü Ak’ın Bursa’daki yeni görevine önümüzdeki günlerde başlaması bekleniyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X