Bursa yılda 15 bin kişi iş kazası geçiriyor

Türkiye Kalite Derneği (KalDer) Bursa Şubesi Sağlıkta Kalite Uzmanlık Grubu Lideri Bülent Özbilgin, Bursa’da yılda ortalama 15 bin kişinin iş kazası geçirdiğini söyledi.

Bursa yılda 15 bin kişi iş kazası geçiriyor

ASLIHAN AYDIN

Özbilgin, dün Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nda (BTSO) gerçekleştirilen ‘İş Kazaları ve Meslek Hastalıkları Neden Azalmıyor’ başlıklı panelde yaptığı konuşmada, Türkiye’de yılda 200 bine yakın iş kazası yaşandığını belirtti.

Bursa’da ise yılda ortalama 15 bin kişinin iş kazası geçirdiğini kaydeden Özbilgin, bu nedenle kentte yılda 50’ye yakın kişinin hayatını kaybettiğini vurguladı. Meslek hastalıklarının ise Türkiye ve Bursa’da çok yüksek gözükmediğinin altını çizen Özbilgin, “Ama var. Sadece bildirimsel bir sıkıntı söz konusu. Dolayısıyla meslek hastalıkları hastanelerinin kurulması gerekiyor. Tanının konulması ile birlikte, bu kişilerin rehabilite edilip çalışma ortamların düzenlenmesi lazım. Bu konuda da ayrı bir özen gerekiyor. Yapılacak çok şey olduğunu düşünüyorum” dedi. Her sektörde iş kazalarının yaşandığını belirten Özbilgin, koruyucu önlemlerin alınması ve konu ile ilgili kültürün oluşması gerektiğini ifade etti.

BÜYÜK BİR SORUN

KalDer Bursa Şubesi Çevre İş Sağlığı ve Güvenliği Kalite Uzmanlık Grubu Lideri Bahar Kanlıoğlu da, iş kazalarının tüm Türkiye için büyük bir sorun teşkil ettiğini söyledi. SGK kayıtlarına bakıldığında her yıl artış yaşandığına dikkati çeken Kanlıoğlu, “Kurumda 5 günden fazla iş günü kaybı olan kazalar kayıtlı. Aslında daha çok kazanın yaşandığını ancak bizim göremediğimizi fark ediyoruz” diye konuştu. Kanlıoğlu, üst yönetimden en alta kadar iş güvenliğinin bilinmesi ve tüm çalışanların sürece dahil olması gerektiğini de sözlerine ekledi. KalDer Bursa Şubesi Başkanı Erdal Elbay ise derneğin iş ve yaşam kalitesi için 27 yıldır çalıştığını bildirdi. Elbay, “Uzmanlık gruplarımız sanayi ve toplumda, duyarlılık ve bilincin oluşturulmasına katkı sağlamak, bilgi ve tecrübelerini paylaşmak amacındadır” ifadelerini kullandı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X