Bursa Zoo’da vahşi yaşamı aratmayan görüntüler

Bursa Büyükşehir Belediyesine ait Zoo Park’ın aslanları, soğutulmuş etle hem serinliyor, hem karnını doyuruyor.

Bursa Zoo’da vahşi yaşamı aratmayan görüntüler

Yurdu etkisi altına alan aşırı sıcaklar insanların yanında hayvanları da olumsuz etkiliyor. Bursa Büyükşehir Belediyesine ait Zoo Park’ın sakinleri de aşırı sıcaklara karşı soğutulmuş meyve ve sebzeler başta olmak üzere çeşitli yöntemlerle serinletiliyor. Yaklaşık 40 derecelik sıcaklıkların etkili olduğu kentte develer hortumla ıslatılırken, sıcak sebebiyle havuza giren ayılara meyve dondurması veriliyor. Sıcaktan bunalan aslanlar da verilen soğutulmuş etlerle hem serinliyor hemde karınlarını doyuruyor.

‘HAYVANLARIN HAREKETLİ VE MUTLU OLMASI ÇOK ÖNEMLİ’

Hayvanların sıcaktan olumsuz etkilenmemesi için çeşitli önlemler aldıklarını belirten hayvanat bahçesi yetkilisi, “Aşırı yaz sıcaklarında insanlarla birlikte hayvanlarda olumsuz etkileniyor. Bu yüzden biraz onların serinlemesine katkı sağlamak amacıyla gıdaları soğutarak veriyoruz. Mesela tapirlere biraz daha soğutulmuş karpuz veriyoruz. Aslanlar etle besleniyorlar ama etleri normal zamanlara göre biraz daha soğutarak veriyoruz ki serinlemelerine yardımcı olalım diye. Yine mongozlara da et parçalarını hafif yarı soğuk ve buzun içinde dondurarak veriyoruz ki hayvanların serinlemesine katkı sağlamak için.” dedi.

 

AMACIMIZ DOĞADAKİ AVLAMA GÜDÜLERİNİ AKTİF TUTMAK

Beslenme sırasında hayvanların hareket etmesi ve avlanma yetilerine unutmamalarına yardımcı olduklarını anlatan aynı yetkili, hayvanların beslenmesi sırasında hareket kabiliyetlerini artırmak ve avlanma içgüdülerini yitirmemeleri için çeşitli düzenlemeler yaptıklarını kaydetti. Barınakların çok büyük, rahat ve konforlu olmasına rağmen bunun da çok önemli olduğunu anlatan yetkili, “Yine de doğadaki o avlanma güdülerini aktif tutmak, psikolojilerini daha mutlu kılmak için değişik düzenlemeler yapıyoruz. Mesela etleri ağaç dallarına asıyoruz, yada buzun içinde iken onu çıkarmaya çalışırken havyan meşgul oluyor.” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X