Bursa’da 1 Mayıs, Atatürk Stadyumu Meydanı’nda

Bu yıl 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarının Bursa’daki adresi Atatürk Stadyumu Meydanı olacak.

Bursa’da 1 Mayıs, Atatürk Stadyumu Meydanı’nda

ASLIHAN AYDIN

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve Türk Tabipler Birliği(TTB) Bursa Bileşenleri çağrısıyla toplanacak gruplar, geçtiğimiz yılların aksine Kent Meydanı yerine, Atatürk Stadyumu Meydanı’nda buluşacak. 1 Mayıs Tertip Komitesi Başkanı Süleyman Ayyılmaz, Valilik’ten izin alındığını söyledi. Hazırlıklara başladıklarını dile getiren Ayyılmaz, “Bu sene Çarşamba’daki İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde saat 11.00’de toplanacağız. Saat 12 civarı yürüyüşe geçerek, Darmstad Caddesi üzerinden Atatürk Stadyumu Meydanı’na yürüyeceğiz. Saat 13.30 meydanda toplandıktan sonra programımızı başlatacağız. Kutlamamız konser ile son bulacak” dedi.

‘ÖZELLİKLE İSTEDİK’

1 Mayıs’ı Atatürk Stadyumu Meydanı’nda özellikle kutlamak istediklerini ifade eden Ayyılmaz, “Çünkü Odalar ve sendikalar olarak buranın meydan olması için çok uğraş verdik. Valilik ile özel olarak bu bölge için konuştuk, izin alındı. Olumsuz bir durum yok. Emniyet yetkilileri ile alanın güvenliği ile ilgili görüşmeler yaptık. Yüksek güvenlikli bir şekilde yürüyüş gerçekleşecek” diye konuştu. Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) 8’inci Bölge Temsilcisi Sabri Özdemir ise, 1 Mayıs’ı sendika olarak Ankara’da kutlayacaklarını söyledi. Bursa’da Türk-İş’e bağlı sendikaların yüzde 99’unun da Ankara’ya gideceğini vurgulayan Özdemir, “Otobüsleri ayarlıyoruz. Ankara’ya gidemeyenler olursa Bursa’daki etkinlikte yerlerini alacaklar. Birçok il de Ankara’ya gidecek. İzmir, Mersin, Antalya ise kendi illerinde kutlayacak. Türk-İş’e bağlı Kristal-İş Sendikası Bursa Şubesi ise Şişecam fabrikasında örgütlü olduğu için Yenişehir’de kutlayacak” ifadelerini kullandı.

TAKSİM’E İZİN ÇIKMADI

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Kani Beko, dün İstanbul Valisi Vasip Şahin ile biraraya geldi. Toplantı çıkışında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Beko, sabah 09.30’da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile 2,5 saat süren bir toplantı yaptıklarını hatırlattı. Beko, 1 Mayıs Birlik Dayanışma ve Mücadele Gününün Taksim’de kutlanması talebini, İstanbul Valisi Şahin’e ilettiklerini ifade ederek, ‘DİSK, KESK, TTB ve TMMOB’nin terk derdi, başta Taksim olmak üzere Türkiye’nin tüm alanlarında huzur içerisinde, hiç kimsenin burnu kanamadan kardeşçe, birlikte 1 Mayıs Birlik Dayanışma Mücadele ve Gününü kutlamaktır. Kendi aramızda değerlendirme yapacağız” dedi. Beko, kutlamaların Taksim’de yapılıp yapılamayacağı noktasında, herhangi bir cevap alıp almadıkları yönündeki ısrarlı sorulara, ”Bu tartışmaları yapmak bana göre doğru olmaz” dedi. Ancak açıklamaların ardından Taksim’de 1 Mayıs kutlamasına izin verilmediği öğrenildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X