Bursa’da 1 yüzbaşı ile 2 astsubaya gözaltı

15 Aralık darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturma kapsamında Bursa’da İl Jandarma Komutanlığında görevli 1 yüzbaşı ile 2 astsubay başçavuş daha gözaltına alındı.

Bursa’da 1 yüzbaşı ile 2 astsubaya gözaltı

Bülent CİVANOĞLU

 

Bursa’da, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında 1 yüzbaşı ile 2 astsubay başçavuş gözaltına alındı.

 

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ’nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında İl Jandarma Komutanlığında görevli 1 yüzbaşı ile 2 astsubay başçavuşu yakaladı. Şüpheli 3 kişi İl Emniyet Müdürlüğüne getirildi.

 

Soruşturma kapsamında daha önce aralarında İl Jandarma Komutanı Albay Yurdakul Akkuş ile eski Ağrı Emniyet Müdürü Bayram Coşkun’un da bulunduğu 1 teğmen, 1 binbaşı, 2 üsteğmen, 5 astsubay ve 2 uzman çavuş gözaltına alınmıştı. Adliyeye sevk edilen 13 kişiden 12’si çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı. İl Jandarma Garnizon Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık’a, Albay Akkuş’u sözde sıkıyönetim komutanı ilan eden emri götürdüğü öne sürülen Uzman Çavuş Gürkan Dağ ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X