Bursa’da 10 Kasım törenleri

Atatürk ölümünün 77. yıl dönümünde Bursa’da törenlerle anıldı.

Bursa’da 10 Kasım törenleri

İlk tören Heykel’de Atatürk anıtı önünde düzenlendi. Anıta resmi kurumların çelenk sunmasıyla başlayan törene Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Garnizon Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık, siyasi partiler ve sivil toplum temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Valilik, belediye ve garnizonun çelenklerinin sunulmasının ardından Atatürk’ün vefat ettiği saat olan 09.05’de sirenler çaldı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

Protokol mensupları buradaki törenin ardından Kent Müzesi’nde açılan “Özel Fotoğraflarla Atatürk’ün Son Yolculuğu” isimli resim sergisini gezdi.

 

Ardından hep beraber Merinos Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılacak programa geçildi. Burada Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından konser verildi. Ardından Nuri Erbak Anadpolu Lisesi Öğrencileri Atatürk’ün hayatının anlatıldığı oratorya sahenledi. 10 Kasım törenleri çeşitli faaliyetlerle sürdü.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X