Bursa’da 100 nüfuslu mahalleye yeni kompleks!

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, Bursa’nın nüfusuyla ön plana çıkan Demirtaş Mahallesi’nin önemli ihtiyaçlarından biriyle ilgili yaşanan sıcak gelişmeyi bugünkü köşesine taşıdı…

Bursa’da 100 nüfuslu mahalleye yeni kompleks!

Yılmaz, yazısında şu ifadeleri kullandı:

İlk kez… İbrahim Akman ve Tütünspor Başkanı Sadık Yavuz’un ziyaretlerini aktardığımız 23 Aralık günkü yazımızda gündeme geldi.

Sonrasında…

Beklentileri Son Başbakan Yardımcısı olan AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu’na aktardı. O da, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nu ziyaret ederek Demirtaşlıların isteğini iletti.

Dün de…

Çavuşoğlu, bürokratik bazı aşamaları geçip belli noktaya ulaşan Demirtaş’ın isteği için yeniden Bakan Kasapoğlu’nu ziyaret etti.

Görüşme sonrası aradığımızda, önce özel bir paragraf açtı:

“Beldelerin kapatılmasıyla Demirtaş mahalleye dönüştü, ama  100 bin nüfusa sahip. Bu nüfusla pek çok ilçeden daha büyük bir mahalle. Sanayisi, tarımı, ekonomisi ve sosyal yaşamıyla gelişmeye devam ediyor.”

Şunun altını çizdi:

“Tüm bu nedenlerle, Demirtaş’ta sosyal altyapı gerekiyor. Özellikle, 18 bini aşkın genç ve çocuklar için sosyal mekanlar ve spor tesisleri gerekiyor.”

Şunu özellikle vurguladı:

“Mevcut tesisler eski kaldığı için ihtiyacı karşılamıyor. O nedenle yeni bir spor kompleksi için harekete geçtik.”

Şöyle devam etti:

“Gündemimizde olan bu projeyi daha önce Sayın Bakanımızla istişare ettik. Tütünspor yönetimi ve muhtarlarımızın projesini de Sayın Bakanımıza sunmuştuk. Futbol sahası ve soyunma odaları elden geçirilip gençlerin sportif ihtiyaçlarını karşılayabilecek çok amaçlı tesis kazanmak için çalışmalarınız sürüyor.”

Ardından…

“Yaz dönemi Demirtaş’ı ziyaret ettiğimde, 500 civarı çocuk ve gencin spor etkinliklerine düzenli katıldıklarını gördüm” dedi ve ekledi:

“Genç ve çocuklar spor yapabilsinler diye Demirtaş’ta yeni bir spor kompleksine ihtiyaç var.”

Beklentisi de şu:

“Bakanlık bürokrasisi beklentimiz yönünde çalışıyor. Biz de yakında Bursa’ya gelecek olan Bakanımızdan güzel haberi bekliyoruz.”

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X