Bursa’da ‘100 Yıllık Tango’

ÇEKSANAT tarafından organize edilen ve 2 Aralık Cumartesi akşamı Cumhuriyetimizin 100. Yılının Tük Tangoları ile kutlandığı “100 Yıllık Tango’ konseri Görükle Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi.

Bursa’da ‘100 Yıllık Tango’

1928 yılında Necip Celal Andel tarafından bestelenen ilk Türk Tangosu “Mazi Kalbimde Bir Yaradır” ile başlayan tango yolculuğunun en seçkin eserlerini seslendiren Ankara Devlet Opera ve Balesi solist sanatçıları Feryal Türkoğlu ve Ferda Yetişer’e piyanoda Melahat İsmayilova ve viyolada Ahmet Murat Gedikli eşlik etti.

Görsel sunumla zenginleştirilen ve birbirinden değerli bestelerin çalınıp söylendiği Tango konserinde Cumhuriyet Dönemi’nin önemli sanatçıları ve onların hikayeleri anlatıldı. Ahmet Murat Gedikli ‘nin keyifli anlatımı eşliğinde gerçekleşen konserde, sahneye davet edilen konuklar Cumhuriyet’in 100’ncü yılı hakkındaki duygu ve düşünlerini aktardı. Dinleyiciler, konser sonunda değerli sanatçıları ayakta alkışlayarak beğenilerini sundu.

ÇEKSANAT’ta Aralık ayı!

Yılın son ayında ÇEKSANAT etkinliklerine hız kesmeden devam ediyor.

Aralık ayından yoğun bir programı olan ÇEKSANAT, gerçekleştirdiği özel organizasyon ile 2 Aralık Cumartesi 20.30’da “100 YILLIK TANGO’’ konserini müzik severler ile buluştururken, 4 Aralık Pazartesi 20.00’de konuk ekip Tiyatro Advacto, sezon oyunu ‘’Rosenbergler Ölmemeli’’ prömiyerini Görükle Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi.

12 Aralık Salı 20.30’da konuk ekip 1 Başka Tiyatro, ‘’Beyaz Merdiven’’ oyunuyla ‘’Kır Çiçekleri Okusun Diye’’ projesi yararına Görükle Kültür Merkezi’nde sahne alıyor.

Sezon boyunca repertuvarındaki yedi oyun ile izleyici karşısına çıkan ÇEKSANAT Tiyatro, Aralık ayında altı turne gerçekleştiriyor.

6 Aralık Çarşamba 20.00’de TAKSAV 11. Uluslararası İzmir Tiyatro Festivali’nde, 8 Aralık Cuma 20.00’de Gemlik Av. Özgür Aksoy Tiyatro Günleri’nde ‘’Don Quıjote’’ oyunu sahne alıyor. Aralık ayında İnegöllü çocuklar ile buluşacak olan Tiyatro; 9 Aralık Cumartesi günü ‘’Benim Masalım’’, 16 Aralık Cumartesi günü “Dev Kubağa” ve 30 Aralık Cumartesi günü ise ‘’Keloğlan İle Oh Dede’’ oyunları ile sahnede olacak.

‘’İlerleme Kelimesi Annemin Ağzında Feci Yanlış Tınlıyordu’’ oyunu ise 10 Aralık Pazar 20.00’de ilk kez Ahmet Vefik Paşa Bursa Devlet Tiyatrosu Sahnesi’nde yer alırken, kendi mekanı olan Görükle Kültür Merkezi’nde de Aralık ayı boyunca sahnelenmeye devam ediyor.

Görükle Kültür Merkezi Pazar günleri çocukları tiyatrosuz bırakmıyor.

Keloğlan ile Oh Dede ve Dev Kurbağa oyunları Pazar günleri 14.00’de GKM’de çocuklar ile buluşuyor. ÇEKSANAT, okullara özel seans kapsamında çalışmalarına devam ederek, gerek kendi sahnesi gerek sahnesi uygun olan okullarda sahne alarak öğrencilerin ‘’okulca’’ tiyatro izlemelerine olanak sağlıyor.
ÇEKSANAT Sinema ise yılı birbirinden iyi dokuz film ile kapatıyor.

Eğitimci-Yazar Fehmi Enginalp ve Şair-Yazar Hilmi Haşal’ın her ay birbirinden değerli konukları ağırladığı ÇEKSANAT Söyleşi programı 19 Aralık Salı Instagram ve Youtube hesaplarından paylaşılacak. Yetişkinler için Latin Dansları Temel Başlangıç Atölyesi her Perşembe 20.30’da GKM Dans Atölyesi’nde gerçekleşiyor.
Etkinliklerin biletleri GKM Gişesi ve biletinial.com’da satışta. ÇEKSANAT Aralık ayı etkinlikleri hakkında bilgi almak için 0530 667 24 12 telefonu arayabilir, www.ceksanat.com ve sosyal medya hesaplarını takip edebilirsiniz.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X