Bursa’da 100 yıllık yatırımın bir döneme sığdığı ilçe; Güzellikler şehri Karacabey

Son yıllarda yapılan altyapı, tarım, turizm, ulaşım, sanayi, spor ve sosyal belediyecilik yatırımlarıyla birlikte hızla gelişen Karacabey, Bursa’nın ve Güney Marmara’nın yeni çekim merkezi olurken, büyük ölçekli yatırımların da etkisiyle kent adeta altın çağını yaşıyor. Başkan Ali Özkan, “Türkiye yüzyılına girdiğimiz şu dönem, aynı zamanda Karacabey’e hizmet edecek 100 yıllık icraatların da tamamlandığı yıl olacak” dedi.

Bursa’da 100 yıllık yatırımın bir döneme sığdığı ilçe; Güzellikler şehri Karacabey

Karacabey Belediyesi tarafından, ilçenin her anlamda yaşanabilir bir kent haline getirilmesi için yapılan çalışmalar tüm hızıyla sürerken, kentin geleceğini yakından ilgilendiren büyük yatırımlar da sırasıyla hayata geçiyor. ‘Güzellikler şehri’ Karacabey, “Türkiye Yüzyılına” yakışır hizmetlerle girmenin gururunu yaşarken, nüfusa göre aldığı yatırım miktarlarında da Türkiye’nin zirvesinde yer alıyor.

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, “Türkiye’nin yeni yüzyılı Karacabey’in de yüzyıllık icraatlarıyla bütün oluyor” dedi.

“Türkiye Yüzyılına yakışır hizmetler, yüz yıllık çalışmalarla ilçemizde taçlanıyor” diyen Özkan, Karacabey’in AK Parti döneminde aldığı hizmetlerin asırlık olduğuna her fırsatta vurgu yaptıklarını belirterek, “Türkiye Yüzyılına Karacabey’de yüzyılı ele alan yatırımlarla giriyor olmanın gururunu yaşıyoruz. İlçemizde aynı anda iki büyük baraj inşaatı faaliyete geçiyor. Bunlar, yıllardır Karacabey’in beklenen projeleriydi; yapımı bize nasip oldu, hayırlısıyla tamamlanması da inşallah bizlere nasip olacak. Barajlarımızın yanında İstanbul – İzmir otoyol projesi ile Karacabey bağlantıları, bu projenin en önemli ayaklarından biri olma özelliğini ilçemize sağladı. Bir yandan Türkiye’nin en büyük yatırımı TEKNOSAB, Karacabeyimiz için başlı başına bir değer haline geldi. Hem üretim hem istihdam konusunda sadece şehrimiz veya bölgemiz için değil ülkemizin geleceği için çok önemli. Bakıyorsunuz şimdi hızlı tren projesi ile Karacabeyimiz yeniden gündemde. Hem yük hem yolcu taşıma noktasında iki farklı istasyonla Karacabey, tren yolları üzerinde de önemli bir nokta haline geliyor” dedi.

Altyapı sorunları 1 asır boyunca rafa kalkıyor

Karacabey’de, uzun yıllardır kentin en önemli ihtiyaçlarından biri olan altyapı meselesine kalıcı çözüm sağlamak amacıyla yürütülen çalışmalarla birlikte, şehrin geleceği de güçlü temellerle inşa ediliyor.

Karacabey’in imkanlarını ve kaynaklarını Karacabey’in geleceği için kullandıklarını ifade eden Başkan Ali Özkan, “İlçe halkımıza hak ettiği standartları sunmak adına çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Özkan, “Karacabey’imizde son yıllarda havai elektrik hatlarının yer altına alınması, internet hızlarını artıracak altyapı çalışmalarının Telekom tarafından yapılması; kanalizasyon, yağmur suyu ve içme suyu hatlarının yenilenmesi ile Karacabey’in altyapıdan kaynaklı sorunlarını en az 1 asır boyunca rafa kaldırıyoruz. Karacabey’i en iyi şekilde geleceğe hazırlamaya çalışıyoruz. Yapılan çalışmalar neticesinde, Karacabey’de artık altyapı meselesi konuşulmayacak. İlçemizde 100 yıllık sorunlar bu altyapı ataklarıyla çözüldü ve önümüzdeki 1 asra hizmet verecek çalışmalar gerçekleştiriliyor. Dolayısıyla Karacabey’de altyapı noktasında bir devrim yapıldı. İnşallah bu çalışmalar sona erdiğinde, 1 yıl sonrasında altyapı olarak bütün problemler çözülmüş olacak, yollarımız güzel olacak. Ve önümüzdeki 50 yıl, 100 yıl bizden sonra gelecek nesiller de rahat bir nefes alacak. Bu çalışmalar oldukça zahmetli ama günü değil yarınları kurtarmak için yapılan yatırımlar” diye konuştu.

Kendi asfaltını kendi üretmeye başladı

Karacabey Belediyesi tarafından, Kademe Yerleşkesi içerisinde inşa edilen modern asfalt üretim tesisinde asfalt üretimleri de başladı. Saatte 140 ton kapasiteli olan üretim tesisinden elde edilen asfaltlar şehrin altyapısı biten noktalarında yollara serilirken, Belediye Başkanı Ali Özkan “Kendi asfaltını kendi üreten nadir belediyelerden birisiyiz. Böylelikle hem iş konusunda zaman ve yakıttan tasarruf ederken aynı zamanda asfalt satışı da yaparak, ilçemize ekstra gelir elde etme imkânı buluyoruz” dedi.

“Asfalt plentimizin kapasitesi gayet yüksek hem bizim ihtiyacımız olan asfaltı üreteceğiz hem de ihtiyaç duyan insanlara bir kâr marjıyla Karacabey Belediyesi olarak bunu satacağız ve Karacabey Belediyesi’ne bir gelir kapısı da açmış olacağız” diyen Özkan, “Daha güzel bir Karacabey’i oluşturmak için canla başla gayret ediyoruz. Kendi ustalarımızla, kendi işçilerimizle, kendi malzemelerimizle burada çok güzel düzenlemeler yaptık. ‘Aslan yattığı yerden belli olur’ atasözünden hareketle, Karacabey’in imalat noktasında mutfağı olarak tabir edilen bu alanı da gayet güzel bir hale getirmiş bulunuyoruz. Allah’ın izniyle, Karacabey’imizde yol problemi ortadan kesinlikle kalkacaktır.

Her alanda büyük dönüşüm

“3’lü olsun güçlü olsun” mottosuyla yola çıktıklarını anımsatan Başkan Ali Özkan, “Merkezi yatırımlar, Bursa Büyükşehir Belediyesi yatırımları ve Karacabey Belediyesi’nin yatırımları ile kentimiz, adeta altın çağını yaşıyor. 100 yılda alamadığı yatırımlar, ne mutlu ki bizim dönemimize nasip oldu. Biz de 2014’te göreve geldiğimizde 3T vizyonu çerçevesinde, şehrimizin geleceğini Tarım, Turizm ve Teknoloji odaklı yatırımlarla inşa etmeyi hedeflemiştik. Bu doğrultuda da çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Altyapı, ulaşım, turizm, kültür-sanat, spor ve sosyal belediyecilik gibi alanlarda çok sayıda projeye imza atıyoruz. Bizler, Karacabey’in kaynaklarını Karacabey için kullanıyoruz. Tüm çalışmalar tamamlandığında Karacabey, 100 yıllık rüyasına kavuşmuş olacak. İlçe halkımıza hak ettiği standartları sunmak adına çalışmalarımızı kararlı bir şekilde sürdüreceğiz” dedi.

Spor ve kültürel devrim yapıldı

Başkan Özkan, sosyal ve kültürel anlamda da devrim niteliğinde çalışmalarla yeni yüzyıla girdiklerini belirterek, “Sosyal ve kültürel anlamda belediyecilikte çok güzel projelere imza attık. Kültürel faaliyetlerimizde sanattan tarihe birçok alanda sadece eğlence üzerine değil eğitim, bilim, sanat gibi konuların da altyapısını oluşturduk. İlçemizin değerlerinin ulusal hatta uluslararası arenada yer almasını ciddi anlamda başardık. Geçmişte sadece tarım ile alınan bir şehirden, Karacabey’imizi artık turizmle de anılan bir şehir haline getirdik. Sporda yüzlerle ifade edilen lisanslı sporcu sayısını on binlere ulaştırdık. Bunu, yaptığımız büyük spor tesisi yatırımlarıyla da taçlandırdık. İlçemizde şu anda farklı branşlarda onlarca resmi müsabakaya ev sahipliği yapabiliyorken, toplam 22 branşta spor eğitimi verecek tesisimiz mevcut” ifadelerini kullandı.

Önemli atılımlar

‘Tarım ve hayvancılığın başkenti’ konumundaki Karacabey’in yıllardır anıldığı belli başlı tarım ürünlerine alternatifler için de yoğun mesai yaptıklarını ve bununla ilgili çalışmalara katkı sağladıklarını belirten Özkan, “Artık ilçemiz sadece sebze meyve değil, aromatik bitkiler üzerine de yoğun çalışmalar yapılıyor. Defne kurutma tesislerinin yanı sıra çeşitli tarım ürünlerine de yönelim var. Bizler de bu tarz çalışmaları destekliyor ve üretimlerine katkı koymaya çalışıyoruz. Yani ilçemiz altyapıdan tarıma, kültürden sosyal yardımlara, spordan turizme kadar her alanda önemli atılımlarla Türkiye’nin yeni yüzyılına yakışır bir biçimde giriyor” açıklamalarında bulundu.

Vatandaşların her an yanında

Sosyal belediyecilik anlamında da çok özenli çalıştıklarını belirten Başkan Ali Özkan, “Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüz ile birlikte hayata geçirdiğimiz Aşevi, bugün hayırseverlerin yanı sıra kurum ve kuruluşlarla olan iş birliği neticesinde ilçede on binlerce vatandaşımıza çeşitli hizmet ve imkânlar sunuyor. Bir yandan bin 500 kişilik günlük sıcak yemeği merkez ve kırsaldaki tüm mahallerimize ulaştırırken, bir yandan da hasta yatağı, taşıma lifti, hasta nakilleri, evde bakım ve temizlik gibi çeşitli alanlarda vatandaşlarımızın yanında oluyoruz” diye konuştu.

 

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X