Bursa’da 14 Aralık protestosu

Aralarında Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı ve Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’nın da bulunduğu kişilere yönelik 14 Aralık Operasyonu Bursa Adliyesi önünde protesto edildi.

Bursa’da 14 Aralık protestosu
Kendilerini ‘Zaman Gazetesi okurları’ olarak adlandıran yaklaşık 1500 kişilik grup, ’14 Aralık Operasyonu’na tepki amacıyla adliye önünde toplandı. Operasyona tepki gösterenler, ellerinde Türk bayrakları ile ‘Özgür basın susturulamaz’ diye slogan attılar. Ellerinde Kuran-ı Kerim bulanan bazı kadınlar ise, dua etti.
Grup adına açıklama yapan Aktif Eğitim Sen Bursa Şube Başkanı İbrahim Kaygısız, devlet olarak tarafı olunan uluslar arası sözleşmelerle garanti altına alınan bütün insan hak ve özgürlüklerinin ihlal edildiğini öne sürdü. Kaygısız, şöyle dedi:
 
 
‘Türkiye, her geçen gün biraz daha kan kaybediyor. Yarın ne olacağı kimse tarafından kestirilemiyor. Baskılarla son bir yıl içinde 2 bine yakın gazeteci işsiz kalırken, Dünya Basın Özgürlüğü sıralamasında Türkiye 180 ülke içinden 154’üncü sıraya gerilemiş durumdadır.’

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X