Bursa’da 15 Temmuz anma etkinlikleri başladı

Bursa’da tarihi Ulucami’nde sabah namazında başlayan “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri kapsamında şehitlik ziyaret edildi.

Bursa’da 15 Temmuz anma etkinlikleri başladı

Ulucami’nde sabah namazını kılan vatandaşlara cami avlusunda çorba ikramında bulunuldu.

Etkinliğe katılan AK Parti Bursa Milletvekili Zekeriya Birkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ülkede kardeşlik ve birliğin yeniden tesis edildiğini söyledi.

Türkiye’de bir daha darbelerin olmaması için bugünleri unutturmamayı amaçladıklarını belirten Birkan, “Milletin iradesine bir daha hiç kimsenin zincir vurmaması için bugünleri unutmuyoruz. Bugün de teşkilatlarımız ve Bursa’daki sivil toplum kuruluşlarının (STK) temsilcileri sabah namazında Ulucami’nde toplandık ve etkinlikleri başlattık.” dedi.

AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun da 15 Temmuz 2016’da Türkiye’nin karanlık günlerinden birini yaşadığını dile getirdi.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının, kendilerine emanet edilen silahlarla güvenlik güçleri ve vatandaşlara acımasızca ateş açtığını anlatan Torun, şöyle konuştu:

“Türkiye çok önemli bir süreci aziz milletin ferasetli ve dik duruşuyla, canını ortaya koymasıyla atlattı. O günkü olaylarda 250 şehidimiz ve 2 bin 194 gazimiz oldu. Şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum. Gazilerimize de hayırlı uzun ömürler diliyorum. Bu olayları unutmamak ve unutturmamak adına bu tür etkinlikleri her yıl düzenleyeceğiz. Etkinlikleri Ulucami’nde kıldığımız sabah namazıyla başlattık. Her gün etkinliklerimiz devam edecek. 15 Temmuz’u 16 Temmuz’a bağlayan gece 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda sabaha kadar demokrasi nöbeti tutacağız. Orada çok farklı etkinliklerimiz olacak.”

AK Parti Bursa Milletvekilleri Emine Yavuz Gözgeç, Hakan Çavuşoğlu, Osman Mesten ve Muhammet Müfit Aydın, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ile kamu kuruluşları ve STK temsilcilerinin de aralarında bulunduğu grup, Pınarbaşı Şehitliği’ne kadar yürüyerek şehit mezarları başında dua ettikten sonra dağıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X