Bursa’da 17 bin artı istihdam

Artı istihdam teşvikine ilginin yoğun olduğunu ifade eden SGK İl Müdürü Erhan Karaca, 17 bin kişilik yeni işe alımların büyük bir bölümünün bu kapsamda gerçekleştiğini kaydetti.

Bursa’da 17 bin artı istihdam

ASLIHAN AYDIN

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Erhan Karaca, şubat ayından bu yana Bursa’da 17 bin artı istihdam olduğunu söyledi.

Karaca, Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nın (BSMMMO) BAOB’da düzenlediği ‘Yeni Sosyal Güvenlik Teşvikleri’ konulu seminer öncesinde yaptığı açıklamada, 6111 sayılı teşviğin kamuoyunda çok fazla bilinmediğini ve uzun zamandır uygulanmasına rağmen sıkıntılar yaşandığını kaydetti. Genel sağlık sigortası primlerinin 53 liraya indirildiğine işaret eden Karaca, “Herkesin yararlanması amaçlandı. İşverenlerimize yönelik olarak Bağkur primlerinde de indirim oldu” dedi.

TEŞVİKTEN YARARLANAN ÇOK

Kanun hükmünde kararname ile artı istihdam teşviki getirildiğini dile getiren Karaca, söz konusu programın şubat ayından itibaren alınan işçileri kapsadığını ve yıl sonuna kadar süreceğini vurguladı. Asgari ücrete düşen sosyal güvenlik priminin ve verginin karşılandığını ifade eden Karaca, “Şubat ayından 18 mart tarihine kadar Bursa’da 17 bin kişilik artı istihdam oldu. 23 martta bildirgelerin verilmesi ile kaç kişinin teşvikten yararlandığı net olarak belli olacak. Ancak söz konusu istihdamın büyük bir kısmı, bu kapsamda bulunuyor” diye konuştu.

İŞ BAŞI EĞİTİM PROGRAMI

İŞKUR İl Müdür Yardımcısı Murat Kurt, İşbaşı Eğitim Programı ile ilgili sunum yaptı. Programın işsizlerin ve öğrencilerin mesleki deneyim kazanmalarını sağlayan geliştirilmiş bir staj programı olduğunu belirten Kurt, “Bir mesleği işin başında uygulayarak öğrenmeyi sağlar. İşverenler açısından faydalarına bakılacak olursa, herhangi bir maliyete katlanmadan potansiyel işçilerini yetiştirme imkanı sunar. İş gücü maliyetinin azalması ile rekabet avantajını sağlar” dedi. İşveren tarafından çalışan sayısının yüzde 10’undan yüzde 30’una kadar katılımcı alınabileceğini anlatan Kurt, programdan yararlanmak isteyen işverenlerin en az yüzde 50 istihdam taahhüdü vermesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X