Bursa’da 2060’tan önce deprem olmaz…

Olay Gazetesi Yazarı Mustafa Özdal’ın konuğu olan deprem uzmanı Prof.Dr. Övgün Ahmet Ercan, “Ben Bursa depreminin hemen meydana geleceğini beklemiyorum. Bursalıları korkutayım desem, 2060’tan önce Bursa’da bir deprem olmaz derim” dedi.

Bursa’da 2060’tan önce deprem olmaz…

Deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan’ı olay.com.tr’de ağırlayan Özdal, son dönemde hemen hemen her gün ülkemizde meydana gelen depremlerle ilgili merak edilenleri sordu.

Ercan’ın söylediklerinin özeti:

“Ben Bursa depreminin hemen meydana geleceğini beklemiyorum. Çünkü gerginliğin yüzde 78’ini, Kuzey Anadolu kırığının kuzey kolu taşıyor. Yüzde 9’unu Gemlik, yüzde 13’ünü ise Bursa kolu taşıyor. Bursa merkezli  büyük depremler 250 yıl ile 560 yılda bir oluyor. Bursalıları korkutayım desem, 2060’tan önce Bursa’da bir deprem olmaz derim. O da en kötü ihtimalle.  Bu arada 4’lük 5’lük depremler olabilir. Bursa’da  büyük deprem, 6-7 ile 7,2 arasında olur.”

Mustafa Özdal’ın, Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan’la yaptığı programı aşağıda izleyebilirsiniz…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X