Bursa’da 29 dernek ve 3 vakıfa kilit

Bursa’da aralarında dört SİAD’ın da bulunduğu 29 dernek ile 3 vakıf, terörle bağlantılı oldukları gerekçesiyle kapatıldı. Mühürlenen dernekler arasında ÇHD de var.

Bursa’da 29 dernek ve 3 vakıfa kilit

İçişleri Bakanlığınca, FETÖ, PKK/KCK, DHKP-C ve DEAŞ bağlantılı oldukları gerekçesiyle 370 derneğin faaliyeti önceki gün durdurulmuştu. Kapısına kilit vurulan dernek ve vakıflar arasında Bursa’da kurulu olan 29 dernek ve 3 vakıf da var. Bursa’da kapatılan, aralarında üç sanayici ve işadamı derneğinin de (SİAD) bulunduğu dernek ve vakıfların isimleri şöyle:

Hatuniye Kültür ve Eğitim Vakfı, Uludağ Kültür ve Eğitim Vakfı, Üftade Kültür ve Eğitim Vakfı, Bursa Emel Çalışanları Derneği, Bursa Girişimci İşadamları Derneği, Gemlik Sanayici ve İşadamları Derneği, İnegöl Sanayici ve İşadamları Derneği, Orhangazi Girişimci ve Sanayici İşadamları Derneği, Mavi Küre Uluslararası Öğrenci ve Kültür Derneği, Teknik Elemanlar Gelişim ve İletişim Derneği, Bursa Köylerini Kalkındırma Derneği, Bursa Kamu Çalışanları Derneği, Bursagaz Eğitim Gönüllüleri Derneği, İnayet Emekli Din Görevlileri Derneği, Kimse Yok mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Bursa Şubesi, Bursa İrfan Eğitimciler Derneği, İnegöl Eğitim Sevenler Derneği, Yeşil Bursa Gençlik ve Spor Kulübü Derneği, Nilüfer Kadın Girişimcileri ve Dayanışma Derneği, Haydariye Alevi Bektaşi Derneği, Everest Uluslararası Öğrenci Eğitim ve Kültür Derneği, Bursa Tokat Sulusaray Tekke Yeniköyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Vizyon Akademi Merkezi Derneği, Bursa Uludağ Kariyer Derneği, Lale Eğitim ve Gençlik Derneği, Gülneva Gençlik Merkezi Derneği, Aktif Müşavirler Yönetici ve Denetçiler Derneği, Bursa Altınel Gençlik Kulübü Derneği, İnteraktif Gençlik Merkezi Derneği, Asuman Eğitim Gönüllüler Derneği, İpek Yaşam Derneği ve Bursa Eğitim ve Yardımlaşma Derneği.

ÇHD DE KAPATILDI

Bu arada ülke genelinde OHAL kapsamında kapatılan 370 derneğin arasında Çağdaş Hukukçular Derneği’nin de (ÇHD) olması dikkat çekti. ÇHD’nin resmi Twitter hesabından yapılan açıklamaya göre, dün akşam saatlerinde derneğin Ankara’daki binasına giden polisler, mühürleme işleme yapıp tutanak tuttu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X