Bursa’da 30 lüks araç ele geçirildi

Bursa’da gümrük muhafaza ekiplerince 30 lüks yabancı plakalı araç ele geçirildi.

Bursa’da 30 lüks araç ele geçirildi

Gümrük ve Ticaret Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, kanunlara aykırı bir şekilde ülke içinde bırakıldıkları, yasak olmasına rağmen hak sahibi olmayan vatandaşlar tarafından kullanıldıkları, hak sahibi olmayan kişilere kiralandıkları ve modifiye edilerek satıldıkları anlaşılan araçlar Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat ile diğer güvenlik birimleri ekiplerince takibe alındı.

 

Bu kapsamda ülke içinde muafiyet hakkı bulunmayan kişilerce kullanılan ve vergileri ödenmeden iç piyasada yasal olmayan yollarla ticarete konu edilen 30 lüks araca mahkeme kararlarıyla el konuldu. Araçlardan 28’inin Bulgaristan, 2’sinin ise Gürcistan plakalı olduğu tespit edildi.

 

Bulgaristan plakalı olanlarının değerinin 3 milyon 675 bin lira, Gürcistan plakalıların ise 325 bin lira olduğu hesaplandı. El konulan lüks araçlarının toplam değeri 4 milyon lira olarak belirlendi.

 

Olayla ilgili 65 kişi hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X