Bursa’da 300 firma Rusya ile ticaret yapıyor

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Soçi’deki görüşmesinin iki ülke arasındaki ticari ilişkileri daha da güçlendireceğini söyledi.

Bursa’da 300 firma Rusya ile ticaret yapıyor

Rusya ile Türkiye arasındaki ticaretin her geçen gün arttığını dile getiren Burkay, ”Bursa’da 300’e yakın firma, Rusya ile ticaret yapıyor. Rus sermayeli yaklaşık 20 firma da Bursa’da faaliyette. Rusya ile Türkiye arasındaki ticaret hacminin artması adına Bursa iş dünyası olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi. 

Uluslararası Rekabetçiliği Geliştirme Projesi (Ur-Ge) kapsamında, şubatta bebe ve çocuk konfeksiyonu sektöründe faaliyet gösteren yaklaşık 30 firmanın katılımıyla Moskova’da düzenlenen ‘Bebe ve Çocuk Moda (CJF) Fuarı’na stantlı katılım sağladıklarını anlatan Burkay, ”Küresel Fuar Acentesi Projesi kapsamında, mayıs ayı içinde mimarlık, inşaat ve dekorasyon sektörü temsilcilerinden oluşan bir heyet de Moskova’da gerçekleştirilecek ‘ARCH Moscow 2017 Fuarı’nı ziyaret ederek, sektördeki gelişmeleri yerinde inceleyecek” ifadelerini kullandı.

200 RUS İŞADAMI GELDİ

‘Ticari Safari’ kapsamında düzenlenen alım heyeti organizasyonlarının da Rusya ve Bursa arasındaki ticari ilişkileri güçlendirdiğini vurgulayan Burkay, şöyle devam etti: 

”Tekstil sektörüne yönelik, 10-14 Mayıs’ta düzenlenecek alım heyeti programına Rusya’dan 60’a yakın iş dünyası temsilcisi katılacak. Son 1 yıl içinde yapılan alım heyeti organizasyonlarıyla yaklaşık 200 Rus iş adamını Bursa’da ağırladık. Rusya ile Türkiye arasındaki krizin en yoğun olduğu dönemde bile Rus alım heyetlerini kentimizde misafir etmiştik.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X