Bursa’da 4 kilo 750 gram kız bebek dünyaya geldi

Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesinde dünyaya gelen bebek görenleri maşallah dedirtti.

Bursa’da 4 kilo 750 gram kız bebek dünyaya geldi

Bursa’nın Yıldırım ilçesinde doğum yapmak üzere Yüksek İhtisas Eğitim Araştırma Hastanesi’ne gelen 27 yaşındaki Semra Ay, 4 kilo 750 gram 55 cm boyunda kız bebek dünyaya getirdi.

Aile, bu durum karşısında şaşkınlık yaşarken anne Ay, “İlk çocuğum 3,5 kilo doğmuştu. Bu bebeğimin 4 kilo 750 gram doğması beni çok şaşırttı. Allah’a şükürler olsun bir sağlık problemi yok. Bu açıdan huzurluyum” dedi.

Hamileliği döneminde nasıl beslendiği sorularını da yanıtlayan anne Ay, şunları söyledi: ” Sadece doktorumun her dediğini harfiyen uyguladım. Doktoruma çok güvendim. İlaçlarımı zamanında kullandım ve doktorumun önerdiği her türlü beslenme formüllerini uyguladım. Böylece bebeğim çok sağlıklı ve kilolu doğdu. Emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.

Gebelik takiplerini de  Yüksek İhtisas Eğitim Araştırma Hastanesinde yaptıran Semra Ay’ın  doğumu Dr.Merve Işık ve Ebe Esra Ekinci tarafından gerçekleştirildi. Doğumhane de kaldığı süre içinde  çalışanlar tarafından doğum  ekibine ve kendi bedenine güvenmeyi, nefes ve ıkınma  tekniklerini kullanarak doğumu yönetebilme eğitimleri verilirken, annenin bunun avantajını doğumda kullanması sağlandığı belirtildi.

Genel sekreterlikten yapılan yazılı açıklamada “Kadın doğum servisinde çalışan ebelerimiz, Ramazan ayına rağmen 7 gün 24 saat fedakârca sağlık hizmeti sunmaya devam ediyor. Hastanelerimizde normal doğum hizmetlerinin güçlendirilmesi, normal doğumun desteklenmesi ve sunulan hizmetin kalitesinin arttırılması için pek çok çalışma yürütülüyor. Bebeğimize sağlıklı, uzun ömür dileriz” denildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X