Bursa’da 5 bin kişi Özgecan için yürüdü!

Mersin’in Tarsus ilçesinde 20 yaşındaki Özgecan Aslan’ın öldürülerek cesedinin yakılmasına Bursa’da tepki gösteren yaklaşık 5 bin kişilik grup Heykel’i trafiğe kapatarak yürüyüş ve basın açıklaması yaptı. Yürüyüş esnasında zaman zaman gerginlik yaşanırken

Bursa’da 5 bin kişi Özgecan için yürüdü!

Setbaşı’nda toplanan ve çoğunluğu bayanlardan oluşan grup, ellerinde pankartlarla, Heykel’e kadar yürüyüş gerçekleştirdi. 

“Kadına şiddete hayır”, “Hepimiz Özgeyiz, Özgecan’ız”, “Yaşasın kadın dayanışması”, “Kadına uzanan eller kırılsın”, “Katillerden hesabı kadınlar soracak”, “Özgecan Aslan isyanımızdır” şeklinde sloganlar atarak yürüyüş yapan gruba çok sayıda erkek eylemci de destek verdi. Heykel’de açıklama yapan grup daha sonra Atatürk Caddesinden yürümek isteyince kilitlenen trafikteki araçlar ters istikamete doğru yöneltildi. 

Eylemi provoke etmek isteyen bir grup ise polis müdürlerinin sağduyulu davranmasıyla yatıştırıldı. Daha sonra Şehreküstü Meydanına yürüyen grup, burada da basın açıklaması yaparak olaysız bir şekilde dağıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X