Bursa’da 5 mahalle isyan etti: ‘Zehir solumak istemiyoruz’

Bursa Nilüfer’de fabrika bacalarından kaynaklanan kokudan rahatsız olan 5 mahallenin sakinleri, bir araya gelerek tepkilerini dile getirdi.

Bursa’da 5 mahalle isyan etti: ‘Zehir solumak istemiyoruz’

Yayılan kokudan etkilenen 23 Nisan, Altınşehir, Yüzüncüyıl, 19 Mayıs, 29 Ekim Mahalle Komiteleri, Nilüfer Kent Konseyi ile birlikte yaşanan soruna ilişkin açıklama yaparak yetkilileri göreve çağırdı.

Açıklamayı yapan 23 Nisan Mahalle Muhtarı Sevda Bayraktar, yıllardır civardaki fabrikalar ve arıtma tesislerinden kaynaklanan koku emisyonları nedeniyle ilgili kurumlara ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne binlerce başvuruda bulunduklarını ancak bir sonuç alamadıklarını söyledi.

Koku nedeniyle bölgede yaşayan vatandaşların kapı pencere açamadığını belirten Bayraktar, bu durumun çevre ve halk sağlığı açısından ciddi bir tehdit haline geldiğini söyledi.

Yayılan koku ile ilgili Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne şikayette bulunduklarını hatırlatan Bayraktar, “Ancak kurumdan, ‘kokunun kaynağının tespit edilerek tarafımıza bildirilmesi’ şeklinde bir cevap aldık. Bize verilen bu cevap kurumun sorunu çözme amacı olmadığını gösteriyor. Zehir solumamak, korkunç bir kokuyla yaşamaya devam etmemek için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nü görevini layıkıyla yapmaya davet ediyoruz. Temiz hava hakkımız için mücadele etmeye devam edeceğiz” diye konuştu. Vatandaşların yanında olacaklarını belirten Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem de, “Konunun çözümü için ilgili kurumları göreve davet ediyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X