Bursa’da 50 bin kadro başvurusu bekleniyor

Düzenleme kapsamındaki taşeronları 11 Ocak’a kadar başvuru yapmaları konusunda uyaran SGK İl Müdürü Yılmaz, aksi takdirde kadroya geçiş hakkının ortadan kalkacağını vurguladı. 

Bursa’da 50 bin kadro başvurusu bekleniyor

AYŞEGÜL GÜRAL AKTÜRK

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Bursa İl Müdürü Mustafa Yılmaz, Bursa’da 45-50 bin civarında çalışandan kadroya geçiş için başvuru beklediklerini söyledi.
Yılmaz, dün Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Bursa İl Müdürü Eren Türkmen ile birlikte basın toplantısı düzenledi. 

SGK İl Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen toplantıda ‘696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’ (KHK) kapsamındaki taşeron çalışanların sürekli işçi kadrolarına geçiş işlemlerine ilişkin açıklamalar yapıldı. 

SGK İl Müdürü Yılmaz, 2-11 Ocak tarihleri arasında başvuru yapılması gerektiğini ifade ederek, KHK ile belirlenen 10 günlük başvuru süresinin geçirilmesi halinde kadroya geçiş hakkının ortadan kalkacağını vurguladı. 

KIDEM VE İZİNLER KORUNACAK

Sürekli işçi kadrosuna geçenlerin kıdem ve yıllık izin haklarının korunacağının altını çizen Yılmaz, ‘’Başvuru sırasında imzalanan sulh sözleşmesi ve feragatnameler kesinlikle bu hakları ortadan kaldırmamaktadır. Bu haklar devlet teminatında olacaktır. 696 sayılı KHK kapsamında olan idareler ve belirlenen şartları taşıyan çalışanlar için taşeron sistemi bitmiştir. Bu kurumlar, kuruluşlar, işletmeler ve mahalli idareler için konusu personel çalıştırılması olan hizmet alım sözleşmelerinin yapılması yasaklanmıştır” diye konuştu. Yılmaz, KHK kapsamında Türkiye genelinde 1 milyon 20 bin civarında, Bursa’da ise 45-50 bine yakın başvuru beklediklerinin de sözlerine ekledi.

DERSHANEYE VE KİTABA GEREK YOK

İŞKUR Bursa İl Müdürü Eren Türkmen de, söz konusu KHK ile yeni bir sürecin başlangıcının oluştuğunu dile getirdi. Bakanlığın oluşturduğu ‘www.altisveren.gov.tr’ adresinden her türlü bilgiye ulaşılabileceğine işaret eden Türkmen, ‘’Kamuoyunda kıdem haklarıyla ilgili yanlış bir bilgi var. Bu haklar saklı kalıyor herhangi bir kayıp oluşmuyor. Mevcut izin hakları da devam ediyor. Önemli bir nokta da bazı işçiler kitap ve dershane yoluyla sınava hazırlanmaya çalışıyor. Böyle bir şeye gerek yok. Herkes zaten çalıştığı alanda sınava girecek. Zorlayıcı bir sınav da olmayacak” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X