Bursa’da 52 yıllık hayal gerçek oluyor!

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Bursa’nın dağ ilçelerinde 52 yıldır beklenen bir projeyle ilgili yaşanan yeni gelişmeyi bugünkü köşesinde paylaştı…

Bursa’da 52 yıllık hayal gerçek oluyor!

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

AK Parti’nin Keles İlçe Başkanı Özcan Yeni’yi sosyal medya hesaplarından da izliyoruz.

Önceki hafta Keles Belediye Başkanı Mehmet Keskin ile birlikte Başkent’e gittiler. Takiplerinde önemli konular vardı. Ankara’da çeşitli kurumlarda temaslarda bulundular.

İlçenin can damarlarından biri olan TKİ’ye ait, özelleştirilen fakat faaliyet olmayan eski Harmanalan kömür ocaklarını yeniden faaliyete geçirme konusunda çabaları var.

Ancak, Keles’i kör nokta olmaktan çıkaracak yol uzantılarının da tamamlanması gerekiyor. Bu amaçla Keles-Tunçbilek-Tavşanlı yolunun genişletilmesi çalışmaları da sürüyor.

Başkan Yeni dün sosyal medya hesabından bu yolun önemini ortaya koyan önemli bir paylaşımda bulundu.

Merhum Cumhurbaşkanlarından Süleyman Demirel’in 1965 yılında ilçeyi ziyaretinde, kendisinden Keles’in ileri gelenlerinden merhum Reşat Ulu yolun yapılmasını talep eder.

Ancak Başbakan Demirel’den o günün şartlarında yolun hemen yapımı için olumlu yanıt alamaz.

İşte bu duruma dikkat çeken AK Parti Keles İlçe Başkanı Yeni, devam eden çalışmaları da hatırlatarak, “52 yıllık bir hayali gerçekleştiriyoruz” paylaşımında bulunmuş.

Yeni, aynı zamanda Bursa-Antalya yolunun bir parçası olarak gördüğü bu etabın gerçekleşmesinin ecdatlarının torunları olarak kendilerine kısmet olduğunu vurgulamış.

Ardından da, “Atalarımızın hayallerinin gerçekleşmesinde büyük pay sahibi olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve kıymetli bakanlarımıza, milletvekillerimize, AK Parti Bursa İl Başkanlığımıza ve bu işin takibini yapan AK Parti Keles İlçe Teşkilatıma çok ama çok teşekkür ederiz” ifadelerine yer vermiş.

 

Yol medeniyettir.

Bu konuda AK Parti hükmetinin çok mesafe aldığını biliyoruz. Anadolu’da buna benzer lokal projelerin tamamlanmasıyla da Keles gibi ilçelerimizin kalkınmasına bir nebze daha katkı sağlanmış olacak.

Yolun tamamlanan kısımlarında inceleme yapmak üzere Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun da önümüzdeki aylarda Keles’e gelmesi bekleniyor.

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X