Bursa’da 6 partiden ortak tepki; Yunuseli yok olmasın!

1400 dönümlük Yunuseli Havaalanı’nın 750 dönümünün Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na devredilmesinin ardından Bursa’da muhalefetten ortak tepki sesleri yükseldi. Cumhuriyet Halk Partisi, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi ve Demokrasi ve Atılım Partisi tarafından oluşturulan ‘Yunuseli Platformu’ basın açıklaması düzenleyerek Bursa’nın yarınları için endişeli olduklarını kamuoyu ile paylaştı.

Bursa’da 6 partiden ortak tepki; Yunuseli yok olmasın!

Hatice DAL

Yunuseli Havaalanı’nda düzenlenen basın açıklamasına İYİ Parti TBMM Grup Başkanı Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, CHP PM Üyesi Umut Akdoğan, Millet İttifakı geçmiş dönem Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Bozbey, CHP İl Başkanı İsmet Karaca, İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, DP İl Başkanı Çağrı Kaplan, Gelecek Partisi İl Başkanı Alpaslan Yıldız, DEVA İl Başkanı Serkan Özgöz ve partililer katıldı.

GEREKİRSE TUĞLA TAŞIRIZ

Yunuseli Havaalanı’nın geleceği için referandum önerisinde bulunan İsmail Tatlıoğlu, “10 yıldır Bursa Büyükşehir’de bir çirkinlik yarışı var. Talimatlı projelerin talimatını yerine getirmek için bu dünyasını ve ahiretini zora sokanlara sesleniyorum. Burası Bursa’nın arazisi. Gelin referandum yapalım. Osmangazi’de ya da Bursa’da buna Bursalılar karar versin. Bursalıların kararı ne olursa bizler saygı duyacağız gerekirse tuğla bile taşırız. Aktaş’ın seçim beyannamesinde Yunuseli yok. Yeşil alanların genişletilmesi var. Bursa’nın ve Türkiye’nin bu siyasal iklimle vedalaşması başlamıştır. Çok kısa zamanda millete soranlar gelecek. Bu çirkinlikleri Bursa’ya yaparsanız ebedi Bursa’nın laneti üzerinizde olacaktır” dedi. 

BURSA’NIN FARKINDA DEĞİLLER

Bursa’yı yönetenlerin Bursa’nın farkında olmadığını kaydeden Serkan Özgöz, “Yunuseli’nin kimin olduğunun ve bir imza ile bunu başkalarına devredemeyeceklerinin farkında değiller. Bu alanın etrafında yaşayan 140 bin insanın ne düşündüğünün farkında değiller” dedi. Böyle bir katliam karşısında sessiz kalmayacaklarını dile getiren Alpaslan Yıldız da şöyle konuştu: “Her şeyin rant olduğu bir dönemde bırakın burası yeşil kalsın. Bursa beton kent olma yolunda hızla ilerliyor. Buna izin veremeyiz. Bu bölgeye 5-10 bin konut yapılmasına şiddetle karşı çıkıyoruz. Bursa trafiği zaten bunu kaldırmaz. Bir afet durumunda burası bir nefes alma yeridir. En son TOKİ Bursa’ya geldiğinde Doğanbey çıktı ortaya.” Millete rağmen siyaset yapılamayacağını anımsatan Çağrı Kaplan ise “Nasıl olsa seçildik, kimse biz müdahale edemez anlayışıyla siyaset olamaz. Gün gelecek herkesin görev süresi bitecek. Yaptıklarımız ve yapmadıklarımızla anılacağız. Ama burada yanlış yaparlarsa Bursa’ya zarar vermiş kişiler olarak anılacaklardır” ifadelerini kullandı.

HALKIN BAĞIŞLARI İLE ALINDI

Bursa’nın doğasına, yeşiline sahip çıkmak ve çevre, doğa, kentleşme adına kötü gidişe dur demek için toplandıklarını belirten Selçuk Türkoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz 6 siyasi parti il başkanları olarak hızlıca bir platform kurduk. Mutlaka akademik odalar, STK’lar ve kanaat önderleri ile birlikte bu platform çatısı altında yarınlar için, bu topraklar ranta kurban gitmesin diye mücadele edeceğiz. Stadı gördüğümüz için, Doğanbey’i gördüğümüz için endişe ediyoruz. Sayın Aktaş demiş ki ‘gelsinler ben izah edeyim’. Ama şunu soruyorum. 750 dönümü verirken bize mi sordun? Verdikten sonra mı bize, Bursalılara soracaksın?” Yunuseli Havalanı arazisinin Bursalıların bağışları ile alındığını hatırlatan İsmet Karaca da, “Bulunduğumuz bölge, Cumhuriyet’in ilk yıllarında yoksul halkın bağışları ile alınmış. Bundan sonraki süreçte yargı yolunu arayacağız. Stadımızı yıktılar, yeni yer içinize sindi mi? Bursa vizyonsuzlukla yönetiliyor. Ama ceremesini biz çekiyoruz. Buradan çıkınca evimize kaç dakikada gideceğiz? Bursa bunu hak ediyor mu? Aktaş, Doğanbey gibi olmayacak diyor. Sanki Doğanbey’i biz yaptık. 8-10 bin konutluk bir proje hazırlanıyor ama Başkan bizi basın yolu ile davet ediyor. Bir ortak akılla buranın geleceğine karar vermeliyiz. Ama kesinlikle betona ve ranta dönüşmemeli” açıklamalarında bulundu.

YEŞİL ALAN OLSUN

Kamuoyu ile paylaşılan yazılı açıklama da Yunuseli Havaalanı’nın gerçek sahibinin Bursalılar olduğu belirtilirken, şunlar yer aldı :“Dolayısıyla bu arazi üzerinde, Bursalıların görüşleri alınmadan tasarrufta bulunulması doğru değildir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na devri sağlanan bu alanın yoğun yapılaşma projesinin gerçekleştirileceği iddiası son derece vahimdir. Bu alanın tamamı yeşil alan olarak Bursa halkının ortak kullanımına açılmalıdır.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X