Bursa’da 7 asırlık gelenek!

Ertuğrul Gazi’nin oğlu, Osman Gazi’nin ağabeyi Savcı Bey’in genç yaşta hayatını kaybeden eşi “Ana Sultan”, Keles’in Küçükkovacık Mahallesi’ndeki kabri başında bu yıl 735. kez dualarla anıldı.

Bursa’da 7 asırlık gelenek!

Keles’in Küçükkovacık Mahallesi’nde medfun bulunan Osman Gazi’nin kardeşi Sarı Batu’nun (Savcı Bey) eşi Ana Sultan’ın hayrı için yaklaşık bin kişinin katıldığı anma etkinliği gerçekleştirildi.

Küçükkovacık-Anasultan Derneği ile Küçükkovacık Muhtarlığı tarafından tertiplenen etkinliğe, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Keles Belediyesi de destek verdi.

Bin kişiye yakın misafirin ağırlandığı etkinliğe Küçükkovacıklıların yanı sıra civar il, ilçe ve köylerden de katılım oldu.

Okunan mevlid-i şerifin ardından Ana Sultan (Avna Hatun) için dualar edildi.

Daha sonra kesilen hayvanların etinden yapılan yemekler davetlilere ikram edildi.

Derneğin kurucusu ve KANASDER ‘in üyesi olduğu Bursa Uludağ Yörük Türkmen Dernekleri (BUYTÜDEF) ile Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği Temsilcisi Recep Koçdemir yaptığı açıklamada, “7 asırdır sürdürülen bu  geleneği bu yıl da gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Atalarımızın bize bıraktığı bu anlamlı geleneği biz de gençlerimize aktarmaya onlara kültürümüzü örfümüzü unutturmamaya çabalıyoruz. Derneğimiz de bu amaçla kurmuştuk ve bu doğrultuda devam ediyoruz. Derneğimiz de genç dimağlara emanet ettik. Başkanımız Mustafa Kurt, yönetimiyle ve muhtarımız Yüksel Bilgit ile birlikte güzel işlere imza atmaya devam ediyor. Kendilerini kutluyor, tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Ayrıca 735.’sini düzenlediğimiz etkinliğimizde programa farklı bir gündem ilave ettik. Geçen yıl kaybettiğimiz muhtarımız Halil İbrahim Ay’ın hazırladığı plaketleri, geçmişte mahallemizde muhtarlık yapan isimlere verdik. Onu gerçekleştirmiş olmanın da ayrıca mutluluğunu yaşıyoruz. Davetimize icabet eden, bizleri yalnız bırakmayan yücelten, ilçemiz kaymakamı Ertuğrul Arslan’a, ilçemiz bürokratlarına, belediye başkanımız Mehmet Keskin’e köy muhtarlarımıza, köy dernek başkanlarına, siyasi parti temsilcilerine, davetlilere ve katkıları olanlara teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X