Bursa’da 7 aydır su tutmayan gölet alanında tarımsal üretim

Bursa’nın İnegöl ilçesindeki 7 aydır su tutmayan Hamzabey Göleti’ne ekim yapan vatandaşlar, tarımsal üretimde yeni bir alan oluşturdu.

Bursa’da 7 aydır su tutmayan gölet alanında tarımsal üretim

Hamzabey Mahallesi’nde bulunan Boğazköy Barajı Hamzabey Göleti’nde 4’er dönümlük arazileri olan mahalleliler, bu alanlara yemlik mısır, domates, biber ve diğer çeşitli sebzeleri yetiştirdi.

Özellikle hayvancılıkla uğraşan çiftçiler, mısır ekimi yaparak kışlık yem ihtiyacını karşılarken, bazı vatandaşlar da evlerinin mutfak ihtiyacını gidermek amacıyla sebze üretimine yöneldi.

Devlet Su İşleri’nin bilgisi dahilinde her yıl sular çekildiğinde ekim yapan bölge halkı, ürünleri hasat etmeye başladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X