Bursa’da 700 taşeron işçi işsiz kaldı

Her özelleştirme, beraberinde çalışanlara dönük işten çıkarma, sendikasızlaştırma, ücret azaltma vb. gibi negatif unsurlar taşır.

Bursa’da 700 taşeron işçi işsiz kaldı

Bursa’da yeniden bunun sinyalleri gelmeye başladı.

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın ihalenin ardından 521 milyon dolar bedelle bir süre önce Çelikler Taahhüt İnşaat ve Sanayi AŞ’ye devrettiğiOrhaneli Termik Santralı ile Tunçbilek Termik Santralı’nda taşeron firmalarda çalışan 700 dolayındaki emekçinin iş akitleri, Türkiye Elektrik Üretim AŞ Genel Müdürlüğü (EÜAŞ) tarafından feshedildi.

Bu işçiler arasında Soma Elektrik Üretim AŞ’ye bağlı iken Çelikler firmasına devredilen Bursa Linyitleri İşletmesi’nde çalışan taşeron elemanları yok.

Onlarla birlikte sayı bini geçiyor.

EÜAŞ’ın tazminatlarını ödeyerek iş akitlerini fesh ettiği elemanları yeniden işe başlatma konusunda hem Türk-İş’e bağlı Maden İşçileri Sendikası Bursa ve Havalisi Şubesi hem de TES-İŞ Kütahya Şubesi’nin çabalarının olduğu haberleri geliyor.

Özelleşme ihalesini kazanan firmanın taşeronları tazminatları ödendikten sonra yenide işe alma konusunda söz verdiği konuşuluyor.

Söz yerine getirilir mi ?

Bunu zaman gösterecek.

Taşeron elemanların asgari ücretle çalıştırıldığı düşünüldüğünde, yeniden işe alınmamaları durumunda, bölgede yeni bir istihdam sıkıntısı patlak verebilir.

İHSAN AYDIN’IN YAZISINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X