Bursa’da 8.50 metrelik yürüyen saray!

Bursa’da klasik otomobilleri onarıp eski haline dönüştüren Ali Ersöz, Türkiye’nin en uzun limuzini için kolları sıvadı. Orijinal boyu 5.20 metre olan Amerikan Chrysler marka otomobili ortadan ikiye kesip 3 metre 30 santim ilave yaparak 8 metre 50 santimet

Bursa’da 8.50 metrelik yürüyen saray!

Merkez Osmangazi İlçesi’nde kaportacılık yapan ve klasik otomobilleri orijinal hallerine döndürmesiyle tanınan Ali Ersöz, bir işadamından gelen talep üzerine bu kez orijinal boyu 5 metre 20 santim olan 17 yaşındaki Amerikan otomobilini ortadan ikiye kesip 3 metre 30 santim ilave yaparak yaklaşık 8 metre 50 santimetrelik hale getirmek için çalışma yapıyor. 

35 yıldır baba mesleği kaportacılık ile klasik otomobillere hayat veren Ersöz, İzmirli işadamının kendisine internetten gördüğü haberler üzerine ulaştığını söyledi. Ersöz, işadamının Amerika’da gördüğü uzun limuzine sahip olmak istediğini belirterek, “Önce aracın uzatılmasını istedi. İçine de deri döşeme, açılır tavan, televizyon sistemi, minibar, çift klima sistemi talep etti” dedi. 

50 BİN LİRA HARCANACAK

Bu tür otomobillerin fiyatının 300 bin dolardan başladığını anlatan Ersöz, şöyle devam etti: 

“İşe önce otomobili ikiye ayırarak başladık. Şase ve kabini uzattıktan sonra parçaları birleştirdik. Yaptığımız çalışmaların tamamı el emeğine dayanıyor. İş adamı bu iş için değeri 25 bin lira alan otomobile 50 bin lira daha harcayarak 75 bin TL’ya adeta yürüyen saraya sahip olacak.” 

Ersöz, şu anda 10 kişilik ekiple iç aksesuarların yapımını sürdürdüklerini de kaydederek, İzmirli işadamının bir ay sürecek olan çalışmalarının ardından, kendisine teslim edilecek olan otomobilde parti vereceğini sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X