Bursa’da 80 cm’lik çoban

Bursa’nın Büyükorhan ilçesinin Geynik köyünde doğan ve boyu 80 santim olan 36 yaşındaki Ahmet Yılmaz, bir köşede oturmak yerine hayata sıkıca tutunarak çalışmaya başladı.

Bursa’da 80 cm’lik çoban

Baba mesleği olan çobanlık yapan Yılmaz, onlarca koyunu dağ bayır demeden gütmeye başladı. Boyundan büyük koyunları büyük bir ustalıkla dağlarda otlatan çoban takdir topluyor. Bekar olan Ahmet Yılmaz, kendine göre bir eş bulması durumunda evleneceğini söylüyor.

İŞİNİ AŞKLA YAPIYOR

Doğduktan sonra boyunun 80 santimetreye kadar uzadığını belirten Yılmaz, “Kendimi bildim bileli köyümde çobanlık yapıyorum. Bu işi babamla birlikte yapıyoruz. Bir gün babam dağa çıkıyor, diğer gün ben koyunları otlatmak için dağa çıkıyorum. İlk defa görenler şaşkınlık içinde kalıyor. Küçücük çocuk çobanlık yapıyor diyorlar. Koyunları otlatırken hiç zorlanmıyorum. Bu işi keyifle ve aşkla yapıyorum. Hayvanlar bana hiç zarar vermedi. Siz onları severseniz onlar da sizi seviyor. Boyum kısa diye hayata hiç bir zaman küsmedim. Çalışıp ekmeğimi kazanıyorum” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X