Bursa’da açık havada bayram namazı

Bursa’da bayram namazı, Merinos Park’ta Harem-i Şerif’teki Osmanlı revaklarından esinlenerek oluşturulan açık namazgahta kılındı.

Bursa’da açık havada bayram namazı

Bursa Valisi Münir Karaloğlu ile Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay’ın kıldırdığı bayram namazının ardından vatandaşlarla da bayramlaştı. 

Bu yıl bir ilke imza atılarak Harem-i Şerif’teki Osmanlı revaklarından esinlenerek Merinos Park’ta oluşturulan açık namazgah, teravih namazlarının ardından, bayram namazında da binlerce vatandaşı ağırladı. Bayram namazını Bursa Müftüsü Mehmet Prof. Dr. Mehmet Emin Ay kıldırdı. ‘Asr-ı Saadet’ döneminde bayram namazlarının camiler dışında da namazgah olarak hazırlanan yerlerde ailecek kılındığı ve Peygamber Hz Muhammed’in (SAV) de kendi ailesiyle bayram namazlarını bu namazgahlarda kıldığının hatırlatıldığı programda, namazgah, Bursalıların da yoğun ilgisini topladı.

Bayram namazını Merinos Parkı’ndaki namazgahta kılan Bursa Valisi Münir Karaloğlu ile Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, namazın ardından da vatandaşlarla bayramlaştı. Vali Karaloğlu ve Başkan Altepe, bayram namazını kılan ve bayramlaşma törenine katılan çocuklara bayram harçlığı verdi. Namazın ardından tüm vatandaşlara, ‘Kubbeden Semaya’ adlı DVD hediye edildi ve lokum dağıtıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, vatandaşların Ramazan Bayramı’nı tebrik ederek, “Bursalıların güzel bir bayram geçirmelerini diliyorum. Büyükşehir Belediyesi olarak bu konuda her türlü tedbiri aldık. Ramazan Bayramı, bereket getirsin. Tüm hemşehrilerimize aileleriyle birlikte sağlık, mutluluk ve huzur içinde geçirdikleri nice bayramlar temenni ediyorum” dedi.

Bursa Valisi Münir Karaloğlu da vatandaşların bayramını tebrik ederek, “Ramazan Bayramı, ümit ediyorum ki ülkemizde kardeşliğimizi, birliğimizi, beraberliğimizi daim kılmamıza vesile olur. İnşallah bayram, İslâm aleminde akan kanın ve gözyaşının dinmesine ve sıkıntıların giderilmesine de vesile olsun. Bayramı bayram gibi yaşamak lazım. İnsanları hatırlamak, büyükleri ziyaret etmek, küskünlükleri ve dargınlıkları gidererek bayramı kutlamamız lazım” diye konuştu.

Karaloğlu, bayram öncesi ve sonrasında üzücü trafik kazalarının yaşanmaması için de vatandaşları trafik kurallarına uymaları konusunda duyarlılık çağrısında bulundu.

İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay ise Bursa’da ilk kez böyle açık bir alanda ailece gelinen bir bayramlaşmanın yaşandığını hatırlatarak, “Namazı kıldık, dualar ettik. Çok güzel bir organizasyon oldu. Bu etkinliğe emeği geçenleri tebrik, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye de teşekkür ediyorum” açıklamasını yaptı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X