Bursa’da acil ve eczanede büyük rahatlama

Koronavirüs nedeniyle evden çıkmayan Bursalıların hayatı yavaşlatması, özellikle eczaneler ile hastanelerin acil servislerinde fark ediliyor.

Bursa’da acil ve eczanede büyük rahatlama

DERYA DEMİR PINAR

Eczanelerdeki yoğunlukta ciddi düşüşler yaşandığını belirten Eczacılar Odası Bursa Şube Başkanı Okan Şahin, mevsimsel rutinin çok altında bir taleple karşı karşıya olduklarını söyledi. Şahin, ‘‘Hem rutin mesai saatleri içerisinde hem de nöbetlerde işler hafifledi. ‘Evde kal’ sloganına büyük bir çoğunluluğun uyduğunu görüyoruz. Ailenin tüm ihtiyacını almak için tek bir kişi geliyor. Sadece eczaneye aynı anda 3 kişiden fazla almadığımız için işlem süresi uzuyor. Nöbetlerde De ‘kepenk arkasından’ dediğimiz kapıdan hizmet ile hastaları içeri almadan bir sistemi benimsedik. Maske fiyatlarının ise önümüzdeki hafta normale dönmesini bekliyoruz” dedi.

ACİLLER YÜZDE 80 BOŞ…

Acil ve poliklinik hizmetlerindeki ciddi düşüşe dikkati çeken Bursa Tabip Odası Başkanı Güzide Elitez ise, şöyle konuştu: ‘‘Bütün hasta başvurularında ciddi düşüş var. Acil servislerine şu dönemde gerçekten acil hastalar başvuruda bulunuyor. Onun dışında hemen hemen başvuru yok gibi. Vatandaşlar pozitif vakadan hastalık kapılmasına karşılık kalabalık ortamlardan kaçınıyorlar. Bu nedenle yüzde 80 oranında acil servislerinde düşüş var. Görüyoruz ki vatandaş, Bakanlığın ve meslek örgütlerinin ‘ertelenebilecek hastalıklar için hastanelere gidilmemesi’ çağrısına uydu.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X