Bursa’da açıldı! 65 yıllık hayal gerçek oldu…

Saatçilik Okulu Tophane Endüstri Meslek Lisesi’nde açıldı.

Bursa’da açıldı! 65 yıllık hayal gerçek oldu…

65 yıllık hayal olan Saatçilik Okulu 150 yıllık Tophane Endüstri Meslek Lisesi’nde açıldı.

Üstelik, Mikromekanik ve Saat Teknolojileri Bölümü eğitimi, ünlü Rolex saatlerinin kurucusu Wilsdorf’un vakfı tarafından yaptırılan binada verilecek.

TÜSAD Başkanı Hayrettin Akpınar ulaşılan sonucu değerlendirirken “Uzay bilimlerinin kapısını 4 yıllık bu okul açacak, mikromekanik teknolojileri bu okul geliştirecek. Türkiye’ye hayırlı olsun” dedi.

Haberi, Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz bugünkü köşesinden okuyucularıyla paylaştı.

Bu okul uzay bilimlerinin eşiği olacak: Saatçilik Okulu açıldı

Aslında… Geçmişi meydan saatçiliği olan Türkiye’de modern saat teknolojisi için yeni ustalar yetiştirecek Saatçilik Okulu fikri ilk 1955’te konuşuldu.

Ne var ki…

Dünyada süreç mikromekanik alanını ortaya çıkardı. Uzay bilimlerinden tıp cerrahisine küçük ve hassas alet üretimi mikromekanik sanayi içinde gelişti.

Bu da, Saatçilik Okulu’nun tam da alanıydı.

2013 Aralık’ta yapılan ve kısa adı TÜSAD olan merkezi İstanbul’daki Tüm Saatçi İşadamları Derneği genel kurulunda başkanlığı Bursa’dan Pırlant Saatçilik Sahibi Hayrettin Akpınar seçildi.

Yönetim kurulu da ilk toplantısında ilk iş olarak Saatçilik Okulu kararı aldı.

Sonrasında…

TÜSAD Başkanı Hayrettin Akpınar’ın kolları sıvayıp Bursa’da başlattığı girişimlerin ilk sonuçlarını 6 Mart 2016 günü “Uzay teknolojisine ilk adım: Dünya saat devleri geliyor” başlığıyla duyurduk.

Yazıda…

Özel saatlerin bakım ya da onarım için İsviçre’ye gönderilmelerinin yüksek maliyeti nedeniyle “ünlü saat firmalarının, Batı OSB’de yüksek teknolojiyle kuracakları fabrikalarda dünyanın doğusu için bir çeşit servis merkezi oluşturacaklarını” ve yer için de TEKNOSAB’la görüşüldüğünü duyurduk.

Fabrikalarda çalışacak özel ustalar da Saatçilik Okulu’nda yetiştirilecekti.

Sonrasında…

Atılan pek çok adımın ardından gelişmeyi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk sosyal medya hesabından duyurdu, biz de 8 Aralık 2018 günü yer verdik.

“İleri teknolojinin temelini oluşturan mikromekanik alanında da istihdam garantili mesleki eğitime başlıyoruz. İlk pilot uygulamamız 150 yıllık Bursa Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lise’mizde olacak.”

Son durumu…

TÜSAD Başkanı Akpınar’dan dinlerken biz de heyecanlandık:

“Tophane Endüstri Meslek Lisesi bahçesindeki ek bina Sayın Bakan’ın direktifiyle tahsis edildi. Boş olan 5 derslikli binada Mikromekanik ve Saat Teknolojileri Bölümü açıldı.”

Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X