Bursa’da aciller neden bu kadar yoğun?

Tıbbi Hizmetler Başkanı Uzm. Dr. Elif Güler Kazancı, poliklinik veya aile hekimleri tarafından tedavi edilebilecek olan hastaların da acile gelmesiyle yoğunluğunun arttığını söyledi.

Bursa’da aciller neden bu kadar yoğun?

Bursa’da acil servis ve yoğun bakım hizmetleri, Bursa Kamu Hastaneler Birliği merkez binasında gerçekleşen toplantıda ele alındı. Tıbbi Hizmetler Başkanı Uzm. Dr. Elif Güler Kazancı koordinatörlüğünde hastane başhekim yardımcıları, sağlık bakım hizmetleri müdürleri, acil bakım müdürleri ve hemşireleri bir araya geldi. İki gün süren toplantılarda acil ve yoğun bakım hizmetleri, çalışanların karşılaştığı sıkıntılar ve çözüm önerileri masaya yatırıldı.

 

2015 yılında yoğun bakım yatak sayılarının yüzde 10 oranında arttığını söyleyen Tıbbi Hizmetler Başkanı Uzm.Dr. Kazancı, “Yoğun bakım hizmetleri hassasiyet isteyen özellikli birimlerden biridir. Bakanlığımızın belirlemiş olduğu kriterlere uygun olarak yapılandırılmış yoğun bakım hizmetlerimizin Bursa’nın ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için gereken çaba ve gayreti göstermektedir” diye konuştu.

 

Acil servis hizmetleri konusunda da açıklama yapan Uzm.Dr. Kazancı, Bursa’da 2015 yılında acil servislere 3 milyonun üzerinde hasta başvurusu olduğunu söyledi. Kazancı, “Bağırsak, gribal enfeksiyon, baş ağrısı gibi poliklinik veya aile hekimleri tarafından tedavi edilebilecek olan hastaların büyük bir çoğunluğunun mesai bitimini bekliyor. Bu yüzden de acil servislerin yoğunluğu artmaktadır” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X