Bursa’da aile hekimleri eyleme ilgi göstermedi

Aile hekimlerinin 3 gün sürecek iş bırakma eylemine Bursa’dan katılım düşük oldu.

Bursa’da aile hekimleri eyleme ilgi göstermedi

Eyleme katılım oranının yüzde 20 civarında olduğuna dikkat çeken Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) Başkanı Dr. Murat Girginer, ‘TTB, sahanın gerçek sahipleri aile hekimleri ve bunların dernek ve federasyonuna sormadan böyle bir zorlama karar aldı. Biz, onlarla 11 Mayıs günü yaptığımız görüşmelerde sadece aile hekimlerinin iş bırakmasını kapsayan bir eylemi uygun görmediğimizi söyledik. TTB, sadece halkın mağdur olması üzerinden giden bir politika yapıyor’ dedi.

Bursa Aile Hekimleri Derneği Genel Sekreteri Mehtap Aslan da,  nöbete gitmeyen hekimlere verilen ceza puanı uygulamasının yasalara aykırı ve insanlık dışı olarak değerlendirerek, ”3 günlük iş bırakma eylemini halkı mağdur etmemek ve seçim öncesi ülkeyi kaosa sürüklememek için  üyelerimizin yarısı uygulamıyor” diye konuştu.

MÜEZZİNOĞLU: ONLAR DÜŞÜNECEK

Eylemi Bursa’da değerlendiren Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise, doktorların aile hekimliği sözleşmesinin gereklerini yerine getirmesi gerektiğini belirterek, “Ayda bir 8 saat nöbetten kaçanlar, sözleşme gereğini yerine getirmiyor demektir” dedi. 

Ceza puanını doldurmak üzere olduğu için işsizlik riski ile karşı karşıya kalan 10 bin aile hekiminin akıbetiyle ilgili soruyu da net olarak cevaplayan Müezzinoğlu, “Bunu da onlar düşünecekler” diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X