Bursa’da aile hekimleri isyanda! 1 doktora 100 koronalı

Pandemi döneminde risk merkezinde duran Aile Sağlığı Merkezi hekimleri, koruyucu ekipmansız bırakıldı. Tek bir aile hekimine 100 korona hastasının düştüğü şu günlerde 2 haftada bir kutu gönderilen maskelerle yetinmek zorunda bırakılan hekimler, sorunlarına acil çözüm bekliyor.

Bursa’da aile hekimleri isyanda! 1 doktora 100 koronalı

DERYA DEMİR PINAR

Kontrollü sosyal hayata geçilmesinin ardından koronavirüs hızla yayılmaya devam ederken sağlık çalışanlarının da yükü artıyor.

Koronavirüslü hastalarla her gün temas halinde olan hekim ve sağlık personelleri büyük risk altında hizmetlerini sürdürüyor.

Özellikle Aile Sağlığı Merkezlerinin bu dönemde ikinci plana atılması hekimleri isyan noktasına getirdi. Medikal maske, dezenfektan, eldiven gibi kişisel koruyucu ekipmanlarına çok nadir ulaşan ASM hekimleri, risk altında olduklarını söyledi.

“ELİMİZE EKİPMAN ULAŞMIYOR”

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) Başkanı Dr. Özlem Sezen, aile hekimleri olarak koruyucu ekipmana ulaşmakta zorluk çektiklerine dikkat çekerek, “Çoğu koruyucu ürünü kendimiz temin etmek zorunda kalıyoruz. Birim başına 2 haftada bir 50 maske gönderiliyor. Gün içerisinde pek çok kez bu maskeleri değiştirmemiz gerekiyor. Kısıtlı sayıda yollandığı için maskesiz kalıyoruz. Ayrıca bu maskeler amacına uygun olarak tasarlanmamış ve kalitesiz. Özellikle N95 maskeleri çok nadir elimize geçiyor. N95’leri yakın muayenede kullanmak zorundayız. Bazen aynı maskeyi farklı yollarla dezenfekte ederek kullanmak zorunda kalıyoruz. Tedirginiz. Dezenfektan konusunda da ciddi sıkıntı yaşıyoruz. ASM’lerdeki doktorlar dezenfektanları kendi cebinden ortaklaşa temin ediyoruz” dedi.

Dr. Özlem Sezen

ASM’LER ÇOK YOĞUN…

Vaka sayılarında ciddi artışın olduğunun da altını çizen Sezen, ASM’lerde yoğunluğun yaşandığını söyledi. Yıldırım’da artışın daha tehlikeli olduğunu belirten Sezen, “Yıldırım’da bir aile hekimi başına 100’ün üzerinde kontrol etmesi gereken hasta düşüyor” dedi. Yeterli aşı bulunmadığı için vatandaşlardan randevu almadan gelmemeleri çağrısında da bulunan Sezen, zatürre aşısı için de ASM’lerde ciddi bir yoğunluğun oluştuğunu belirtti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X