Bursa’da alkışlanacak önemli karar! 2024’e kadar uzatıldı…

Olay gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Yıldırım Belediyesi’nin vatandaşın bütçesine katkı sunacak kararını bugünkü köşeine taşıdı…

Bursa’da alkışlanacak önemli karar! 2024’e kadar uzatıldı…

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Pandemi döneminde belediyelerimiz çok büyük fedakarlıklar yaptılar. Vatandaşı salgın döneminde pandeminin olumsuz etkilerinden koruyabilmek için kendi gelirlerinden feragat ettiler.

Hatta, bütçelerinin önemli kısmını da hemşerileri için sosyal destek programlarına ayırdılar.

Kira, vergi vb. gibi alacaklarından vazgeçen belediyelerimiz, halkın temel tüketim maddesi olan su fiyatlarında da indirime gittiler. Bursa’da bunun örneğini gördük.

Bütün bunlar vatandaşın bütçesine az da olsa bir katkı yapmış oldu.

Artık belediyelerimiz yeni yıl bütçelerini meclislerine taşıdılar. Bir kısmının kabul görüp onaylandığını biliyoruz.

Yıldırım Belediyesi’nden de yine vatandaşın bütçesine küçük katkı yapacak önemli bir kararın çıktığını görmek sevindirici.

2019’dan bu yana ilçedeki mülk sahiplerinden asfalt katılım payı almama kararı alan Yıldırım Belediyesi bunu 2024’e kadar uzatmış.

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ı ve meclis üyelerini kutlamak gerek.

Belediyeler gerçekten büyük bir fedakarlık yapıyor.

Hemşerilerinin yaşam standardını yükseltmek için sokak ve caddelere dökülen asfalttan vatandaş payı 2024’e kadar kaldırılmış oldu.

Benzer bir karar daha evvel katı atık bedeli tahsil etmemek için de alınmıştı.

Vatandaşın su faturalarını kabartan bu verginin BUSKİ aracılığıyla tahsilinde kuruma ve dolayısıyla bağlı olduğu Büyükşehir Belediyesi’ne ‘su fiyatları yüksek’ eleştirileri getiriyordu.

BUSKİ o vergiyi tahsil etmeyi bırakınca, bunu kendisinin de toplamayacağını açıklayan ilk başkan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz olmuştu.

Yılmaz’ın şimdi, belediye meclis kararıyla asfalt katılım payı almaktan da vazgeçtiğini görüyoruz.

Başkan Yılmaz mecliste yaptığı konuşmada, “Katı atık bedellerinden sonra asfalt katılım paylarını da hemşerilerimize tahakkuk ettirmeyeceğiz. Sadece hizmet üreterek değil, ekonomik destek noktasında da hemşerilerimizin yanındayız” demiş.

İşin aslına bakarsanız belediyelerdin hizmette devamlılık sağlayabilmesi için bu gelirlerinden vazgeçmeleri büyük bir fedakarlık. Sadece bu yıl 130 bin ton asfalt dökülmüş. Bunun vatandaş payından vazgeçmek Yıldırım için büyür kayıp ama salgın nedeniyle bundan vatandaş adına vazgeçilmiş oluyor.

Aynı şekilde, yıllık 40 milyon liralık katı atık payı tahsilinden vazgeçerek de bu da Yıldırımlıların cebinden kalmış oluyor.

Oktay Başkan böylece salgın süresince diğer belediyelere de örnek olabilecek bir karara daha imza atmış oluyor.

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X