Bursa’da arı yetiştiricilerine 450 kovan dağıtıldı

Bursa’nın bir bütün halinde kalkınması için her türlü imkanını seferber eden Büyükşehir Belediyesi, 450 arı yetiştiricisine boş kovan dağıttı.

Bursa’da arı yetiştiricilerine 450 kovan dağıtıldı

Ücretsiz verilen kovanları üreticiye teslim eden Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’da kırsal kalkınmayı tam anlamıyla sağlayıp köyden kente olan göçü bitirmek istediklerini söyledi. 

Büyükşehir Belediyesi, Bursa Arı Yetiştiricileri Birliği üyesi 450 yetiştiriciye arı kovanı dağıttı. Arabayatağı’ndaki belediye yerleşkesinde düzenlenen törene; Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, Bursa Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Selami Sezgin, üreticiler ve vatandaşlar katıldı.

Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’da tarım ve hayvancılığın gelişmesi için 17 ilçede eşzamanlı yatırımlar yaptıklarını, çiftçi ya da yetiştiriciye ihtiyacı olan her türlü desteği verdiklerini söyledi. 

Coğrafi özellikleri ve stratejik konumuyla öne çıkan Bursa’nın tüm ilçeleriyle birlikte kırsal kalkınmayı hak ettiğini, kurdukları Tarım AŞ ve Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığı’yla ezelden var olan imkanları değerlendirmeyi öncelikli hedef bildiklerini kaydeden Başkan Altepe, “Bütünşehir uygulamasıyla birlikte şehrin bir bütün olarak canlanması, 17 ilçede aynı güzelliğin yaşanması, göç veren bölgelerin göç vermemesi, yeterli üretimi yapamayanların üretim konusunda tam destek almaları ve şehrimizin geleceğe taşınması temel anlayışımızdır. İşte o çalışmalardan birini de bugün burada gerçekleştiriyor, arı üreticilerini 450 adet kovanla buluşturuyoruz. Toplamı 1800 kovan fakat ilk parti olan 450’sini bugün dağıtıyoruz. Sırayla bu dağıtımlar devam edecek. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

“HEDEF: SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA”

Başkan Altepe, kovan dağıtımının Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı’nca yürütülen ‘Arıcılık İşletmelerinin Kapasitesinin Artırılması’ projesi kapsamında gerçekleştirildiğini hatırlattı. 

Bursa’da arıcılığın geliştirilmesi ve sürdürülebilir kalkınma kapsamında çiftçinin geliri ile istihdam düzeyini artırmak istediklerini kaydeden Başkan Altepe, “Proje kapsamında; Bursa Arı Yetiştiricileri Birliği’ne üye ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın desteğinden yararlanmış olan üreticiler içinde en az kovana sahip olandan başlayarak kovanların dağıtımını sürdüreceğiz. Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığımız ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün yıllık destekleme kontrollerinde bu kovanlar görülecektir. Projeden yararlanan üreticiler, 5 yıl süreyle bu kovanları satışa konu edemeyecek. Aksi takdirde kovan bedeli üreticiden tahsil edilecek” diye konuştu.

BURSA YATIRIMLARIYLA ÖRNEK

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ise, Büyükşehir Belediyesi’nin sağladığı destekler ve yaptığı yatırımlarla kırsal kesim üreticilerini cesaretlendirdiğini ifade etti. Arı yetiştiricilerine kovan dağıtılmasının da bu çalışmalardan biri olduğunu kaydeden Edebali, Bursa’da sergilenen başarılı yerel yönetim uygulamalarının birçok konuda Türkiye ve dünyaya örnek olduğunu dile getirdi.

Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın da, yetki artışıyla birlikte yerel yönetimlerin insana dokunur hale geldiğini anlattı. Daha önce sadece imar ve alt yapı konularıyla ilgilenen belediyelerin bugün sosyo-kültürel hayattan sanayiye, turizmden tarıma kadar birçok konuya direkt müdahil olduğunu vurgulayan Aydın, en güzel örneklerin de Başkan Altepe vizyonuyla Bursa’dan verildiğini hatırlattı.

Bursa Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Selami Sezgin de, Başkan Altepe sayesinde Bursa’da arıcılığın güçlendiğini kaydetti. Birliğin ve sektörün ihtiyacı neyse bunun Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılandığını söyleyen Sezgin, Başkan Altepe’den dolum, mum eritme ve petek tesislerinin kurulması, arıcılık serbest bölgesinin oluşturulması konularında yardım istedi.

Konuşmaların ardından Başkan Altepe ve protokol üyeleri, üreticilere kovanlarını teslim etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X