Bursa’da ATM dolandırıcılığı

Üç ayrı ATM’ye kurdukları düzenekle 2 bin 525 lirayı dolandırmak isteyen 3 şüpheli gözaltına alındı.

Bursa’da ATM dolandırıcılığı

Bursa’da farklı 3 noktadaki ATM’lerin para çekme haznelerine kurdukları düzenekle dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen 3 kişi gözaltına alındı.

Yıldırım ilçesi Duaçınarı Mahallesi Ankara yolu üzerindeki ATM’den babasına ait banka kartıyla para çekmeye çalışan Resmi Özkasapoğlu, paranın hazneden kendisine ulaşmaması üzerine polise haber verdi.

Olay yerine gelen Bursa Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliğine bağlı ekipler, ATM’ye düzenek kurulduğunu tespit etti.

Olay yeri inceleme ekipleri para çekme haznesine kurulan düzeneği kaldırarak, hazneye sıkışan bin 250 lirayı çıkardı. Ekipler, aynı mahalledeki Profesör Tezok Caddesi üzerinde de iki ATM’ye düzenek kurulduğu ihbarını aldı.

Burada da çalışmalarını sürdüren ekipler aynı yöntemle ATM’lere kurulan düzenekleri kaldırarak paraları çıkardı. Her üç ATM’den kurulan düzeneğe takılan 2 bin 525 lira, banka görevlilerinin tutanağı ile sahiplerine verildi.

Çevrede yoğun bir çalışma başlatan polis ekipleri ATM civarında şüpheli 3 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan A.G, F.G, ve B.S’nin çevrede park ettikleri otomobillerinde, tornavida, bant ve ATM’lere kurulmak amacıyla kullandıkları düzenekler ele geçirildi.

Dolandırılmaktan son anda kurtulan Özkasapoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, babasına ait parayı çekmek için ATM’ye geldiğini söyledi.

Özkasapoğlu, yaşadığı olay karşısında şaşkın olduğunu belirterek şöyle konuştu,

“ATM’ye kartı taktım. Paramı çekmek için şifremi girdim. ATM parayı verdi görünüyor. Parayı saydı ama parayı veren düzenek açılmadı. Açılmayınca ben kartı çıkardım tekrar kartımı takıp denedim. Paranın çekilip çekilmediğini kontrol ettim. Para çekilmiş görünüyor. Sonra polise haber verdim. Sonra bankanın müşteri hizmetlerini aradım. İşlemi yaptıktan sonra benden önce buraya gelen bir kişi bana buraya düzenek kurulduğunu söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X