Bursa’da avukattan ilginç savunma!

Bursa’da yurttan kaçan 9 kız çocuğunu fuhşa teşvik ettikleri iddia edilen 6 kişinin yargılandığı davada hakim, şahitleri dinledi. Tutuklu sanıkların avukatı Nalan Bener, “Onlar tecavüzcü Coşkun değiller” diyerek, müvekkillerinin tahliyesini istedi.

Bursa’da avukattan ilginç savunma!

Bursa 19. Asliye Ceza Mahkemesi’nde, ‘çocuğu fuhşa teşvik etmek’ suçundan 10’ar yıla kadar hapisleri istenen tutuklu sanıklar M.K. ve M.S.S. ile tutuksuz yargılanan G.Ö., B.S., C.B. ve S.A. tekrar hakim karşısına çıktı. Duruşmaya Sosyal Hizmetler Kurumu’ndan bir öğretmen de gözlemci olarak katıldı. Yurttan kaçan kızlardan birinin müşteki olarak duruşmaya katılan annesi N.A., sanıklardan şikayetçi olmadığını söyledi.

Tutuklu sanıklar, kimseyi fuhşa sürüklemediklerini ifade ederek, “Biz sadece iyilik yaptık. Böyle bir suçla hiçbir alakamız yok” dedi.

Mağdurların yakınlarının şahit olarak dinlediği duruşmada söz alan tutuklu sanıkların avukatı Nalan Bener, müvekkillerinin evli olduğunu ve bu tutuklamanın aileleri için cezaya dönüştüğünü ifade ederek, “Onlar tecavüzcü Coşkun değil. Haklarında ne hürriyeti tahdit, ne de cinsel istismardan dava açılmış. Tek suçlama fuhşa teşviktir. Onların bu davada yargılanmalarının tek sebebi ise mağdurlara yardımcı olmaları. Onun da delili yoktur. Müvekkillerim sokakta kalan kızlardan birinin göz yaşlarına dayanamayarak, kendisini yardım için arabasına alıp bir tanıdığının evine götürmüş. Suçlamalar soyut kalmıştır. Müvekkillerim hakkında ancak ‘yetkili mercilere haber vermeksizin rızasıyla küçüğü barındırmak’ suçundan bahsedilebilir. Üstelik mağdurlar da müştekiler de sanıklardan şikayetçi değil. Tutuklama cezaya dönüşmüştür. Tahliyelerini talep ediyorum” dedi.

Talebi reddeden mahkeme, sanıkların olay tarihi ve öncesini kapsayan 5 günlük telefon dökümlerinin incelenmek üzere istenmesine karar verdi. Ayrıca hakim, 4 arkadaşı ile birlikte yurttan kaçan 17 yaşındaki mağdur K.A.’nın adresinin belirlenmesine hükmederek, duruşmayı erteledi. Mağdur K.A.’nın ifadesinin davayı önemli ölçüde aydınlatması bekleniyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X