Bursa’da ayda 400 bin ton atık geri kazandırılıyor

Bursa Hurdacılar ve Geri Dönüşümcüler Odası Başkanı Kerim Özcan, Bursa’da ayda yaklaşık 350-400 bin ton atığın geri dönüşüm sayesinde ekonomiye kazandırıldığını söyledi. 

Bursa’da ayda 400 bin ton atık geri kazandırılıyor

ASLIHAN AYDIN

Bursa Hurdacılar ve Geri Dönüşümcüler Odası Başkanı Kerim Özcan, geri dönüşümün önemine işaret ederek, “Metal, demir, kağıt gibi maddeler tekrar kullanıma sunuluyor. Bu sayede 500 bin liralık katkı sağlanıyor. Vatandaşlarımızın da geri dönüşüm konusunda hassas olmalarını istiyoruz. Pet şişe, kağıt, plastik gibi ürünlerini çöplerden ayırmalılar” dedi. 

Hurdacılar ve geri dönüşümcülerin yer sorununu dile getiren Özcan, “Esnafımız Geçit, Çalı, Vakıf ve Hipodrom’da bulunuyor. Ama yerlerimiz uygun olmadığı için büyük cezalar kesiliyor. Bu nedenle şehir içinden çıkıp, en geç 2-3 yıl içinde yeni yerimizde hizmet vereceğiz” diye konuştu. 

Öte yandan Oda’nın dün yapılan genel kurulunda Kerim Özcan güven tazeledi. BESOB Hizmet Binası’ndaki seçimde Mustafa Kemal Temur ile Kerim Özcan’ın listeleri yarıştı. Temur 91 oyda kalırken, Özcan’a 169 oy çıktı. Kerim Özcan başkanlığındaki yeni yönetim, Ertan Çoğul, Tayfun Eşma, Mehmet Tekeli, Hüseyin Niğdelioğlu, Duran Eşme, Ali Gökçe’den oluştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X