Bursa’da ayı dehşeti

Mustafakemalpaşalı sürü sahibi ormanlık alanda keçilerini otlatırken bir anda ayının saldırısına uğradı. Ayı ile boğuşurken köpeğinin kurtardığı sürü sahibi hastanede tedavi altında.

Bursa’da ayı dehşeti

HALİL ÖZÇOBAN

 

Mustafakemalpaşa’nın Onaç Köyü’nde oturan Turan Sezer (49) 10 adet keçisini otmatmak üzere yanına aldığı dört çoban köpeğiyle birlikte ormana gitti. Önceki gün saatler 1600’yı gösterdiğinden Sezer’in köpekleri sürüden uzak bir alanda havlamaya başladı. Havlama seslerinin geldiği yere giden Turan Sezer, köpeklerin arasında yavru bir ayı olduğunu gördü.

 

YAVRUYU KÖPEKLERDEN KURIRKEN

 

Yavru ayının zarar görmemesi için köpeklerini uzaklaştırmaya çalışan Turan Sezer, bir anda anne ayının saldırısına uğradı. Saldırı sırasında yavru ayı ile köpekler de uzaklaştı. Ayı ile boğuşurken kanlar içinde kalan Sezer, elindeki sopayla kurtulmaya çalışıyordu. Sezer’in imdadına 5 yıldır baktığı ‘Çomar’ adlı çoban köpeği yetişti. Köpeğin saldırmasıyla Sezer’i bırakan ayı yavrusunu da yanına alarak ormanlık alanda gözden kayboldu.

 

‘AYI SALDIRDI YETİŞİN’

 

Köpeğinin sayesinde hayatta kalan sürü sahibi, cep telefonuyla yakınlarını arayıp kendine ayının saldırdığı ve yaralı olduğu söyledi. Yakınları ve sağlık ekipleri kısa sürede Sezer’i taş ocakları mevkiinde kanlar içinde buldu ve hemen ambulansla Bursa Devlet Hastanesi’ne getirildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X