Bursa’da aylar sonra bir ilk!

Pandemi nedeniyle uçuşlara ara verilen Yenişehir Havaalanı’nda, Erzurum, Muş ve Trabzon uçak seferleri, 14 ay sonra yeniden başladı. Trabzon-Bursa seferini yapan uçak piste inerken, yolcuları; AK Parti Bursa milletvekilleri, Başkan Aktaş ile AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan karşıladı.

Bursa’da aylar sonra bir ilk!

Hatice DAL

Pandemi nedeniyle uçuşlara ara verilen Yenişehir Havaalanı, Erzurum, Muş ve Trabzon uçak seferleri, Trabzon-Bursa arasında yapılan ilk seferle başladı. AK Parti Bursa milletvekilleri Mustafa Esgin, Müfit Aydın, Atilla Ödünç ve Osman Mesten Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın, il yöneticileri ve ilçe başkanlarının yer aldığı heyet Trabzon’dan Bursa’ya gelen uçağın yolcularını karşıladı. Davul zurna ve kemençe ile karşılanan yolculara kestane şekeri ikram edilirken, Bursa-Erzurum seferini yapan uçak da Bursa’dan havalandı. Yenişehir Havaalanı’nın yeniden uçuşlara açılmasının ardından kent merkezinden havaalanına ulaşımı sağlayan Burulaş’ın 80 numaralı hattı da uçuşlarla eş zamanlı olarak seferlere başladı.

ÇABUK ULAŞIM
Her ne kadar Bursalıların Sabiha Gökçen ve İstanbul Havaalanlarını yoğun şekilde kullansa da Yenişehir Havaalanı’nın hem ilçe ekonomisi hem de çabuk ulaşım açısından büyük önem taşıdığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa’nın farklı coğrafyalardan göçüp gelen insanlarla tam bir çiçek bahçesi olduğunu söyledi. Havayolu seferlerinin olmayışının bir eksiklik olduğunu da kaydeden Aktaş, “Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe, Cumartesi ve Pazar olmak üzere haftanın 6 günü bu seferler var. 80 numaralı hattımız da Bursa’dan havalimanına, havalimanından Bursa’ya taşınması noktasında hizmet edecek. İnşallah memleketlerimizi, şehirlerimizi daha da yakınlaştıracak bu hizmet eksilmeden artarak devam eder” dedi.

BUNDAN SONRASI ÖNEMLİ…
Pandemi nedeniyle duran seferlerin başlaması amacıyla yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan da, “Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Bursa Milletvekili Mustafa Esgin ile birlikte 12 Mart’ta THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı ve AnadoluJet Başkanı Şamil Karakaş’ı ziyaret etmiştik. İlk görüşmemizde 8 Mayıs itibariyle bu seferlerin başlaması planlanıyordu. Ama kapanma süreciyle seferler daha sonraya ertelenmiş oldu. İlk seferimizde Trabzon’dan gelen uçağımızı karşılamış olduk. Asıl bundan sonrası daha önemli. Bu seferlere sahip çıkmak çok önemli. Bu seferlerimizin daha da artacağını ve daha güzel hizmetler olacağına inanıyoruz. Hemşehri derneklerimizin bu konularda gerekli hassasiyeti gösterip hemşerilerini bu konuda duyarlı hale getirmeleri halinde hem seferlerimizin doluluk oranları artacak hem de seferlerimizin arttırılması sağlanacak” şeklinde konuştu.

YOĞUN TALEP VAR…
Yenişehir Havaalanı’nda pandemi nedeniyle 14 aydır seferlere ara verilmek zorunda kalındığını anımsatan AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin ise , “Yenişehir havalimanı çapraz uçuşların yapıldığı bir havalimanıdır ve çapraz uçuşların yapıldığı Türkiye’deki bütün havalimanları içerisinde ilk uçuşa açılan şehir Bursa’dır. Dünden bu yana hemşerilerimizden çok yoğun talep var. Erzurumlu, Trabzonlu, Muşlu hemşerilerimizin dışında Diyarbakır, Gaziantep, Samsun, Kayseri, Malatya, Elazığ, Kars, Ağrı, Adıyaman, Adana, Antalya, Kıbrıs ve diğer havalimanları ile ilgili hemşerilerimizin yoğun talepleri var. Ayrıca burası Uluslararası bir havalimanıdır. Son dönemde Türk Hava Yolları Turkish kargo ile anlaşma yapıldı. Bursa’nın sanayi mamulleri ve sebzesi, meyvesi inşallah Bursa Yenişehir Havalimanı’ndan dünya pazarlarına ulaştırılacaktır” dedi. AK Parti Bursa Milletvekili Müfit Aydın da, yeni hatlar için çalışmaların da sürdüğünü müjdeledi.

Yaz döneminde Bursa’dan yapılacak uçak seferleri şöyle:

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X