Bursa’da bahar çiçekleri fotoğraf sanatçılarını coşturdu

Şubat ayının son gününde 21 derece hava sıcaklığı ile baharı karşılayan Bursa, fotoğraf sanatçılarına ilham kaynağı oldu.

Bursa’da bahar çiçekleri fotoğraf sanatçılarını coşturdu

Tophane, Muradiye,Yeşil, Emirsultan, Çekirge’deki tarihi külliyelerde ağaçların çiçek açmasıyla ortaya çıkan bahar manzarası sanat ruhlu insanları harekete geçirdi. Özellikle İznik işi turkuaz çinileriyle Bursa’nın simgesi haline gelen Yeşil Türbe’nin etrafında açan çiçekler ziyaretçilere çok güzel fotoğraf imkanı verdi. Çiçek açan erik ve badem ağaçları, çalılı bahçe bitkileri fotoğraf meraklısı ziyaretçilerin güzel kareler yakalamasına zemin hazırladı.

 

Havanın sıcaklığını fırsat bilip, sokaklara düşen yerli ve yabancı turistler kadim şehir Bursa’nın binlerce mekanını fotoğraflayarak, sosyal medyada paylaştı. Osmanlı ilk payitahtı (başşehir) olan Bursa’da tarihi mekanların pırıl pırıl olduğunu belirten ziyaretçiler, bu şehri görmekten mutluluk duyduklarını ifade ettiler.

 

İlk cemrenin düşmesiyle birlikte havaların ısınması da Bursa’yı görmeye gelenlere unutulmaz bir gün yaşamalarına vesile oldu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X