Bursa’da bahar objekfite yansıdı

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve BUFSAD işbirliği ile gerçekleştirilen ‘Bursa’da Zaman Fotoğraf Yarışması’nın ‘Bahar’ kategorisinde dereceye giren eserlerin sahipleri, ödüllerine kavuştu.

Bursa’da bahar objekfite yansıdı

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve BUFSAD işbirliği ile gerçekleştirilen ‘Bursa’da Zaman Fotoğraf Yarışması’nın ‘Bahar’ kategorisinde dereceye giren eserlerin sahipleri, ödüllerine kavuştu. 


Bursa Büyükşehir Belediyesi ve BUFSAD işbirliği ile gerçekleştirilen ‘Bursa’da Zaman Fotoğraf Yarışması’nın ‘Bahar’ kategorisi ödül töreni, Bursa Kent Müzesi’nde yapıldı ve özel eserlerden oluşan sergi izlenime açıldı. Türkiye genelinden toplam 724 fotoğrafın katıldığı yarışmada Tayfun Karahasan ‘Toplumsal Duyarlılık Anıtı’ adlı fotoğrafıyla birincilik, Arif Miletli ‘Işık’ adlı fotoğrafıyla ikinci, Aytül Akbaş da ‘İlkbahar’ adlı fotoğrafıyla üçüncü olarak büyük ödüllerin sahibi oldu.

Karahasan, Miletli ve Akbaş’a plaketlerini, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdülkadir Karlık takdim etti. Jürinin titiz değerlendirmeleri sonucunda 29 fotoğrafın da sergileme kazandığı yarışmada Ayşe Elif Kılıçaslan, Emine Beyhan Ünal ve İsa Cıda’nın fotoğrafları da ‘mansiyon’ ödüllerinin sahibi oldu.


Bursa’nın her mevsim çok güzel bir kent olduğunu söyleyen Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdülkadir Karlık, fotoğraf sanatçılarını tebrik ettiği konuşmasında, “Bursa’da Zaman Fotoğraf Yarışması’nı, Bursa’nın, tarihi doğal ve kültürel değerlerini, şehir-insan-mekan ve doğa ilişkisini fotoğraf sanatıyla belgelemek üzere başlattık. Yarışmamız, Bursa’da kış, bahar, yaz ve güz olmak üzere 4 kategoriden oluşuyor. Kış kategorisinin ödül töreni ve sergisini daha önce gerçekleştirdik. Bugün de bahar kategorisi ödüllerini vermenin heyecanını yaşıyoruz. ‘Bursa’da Zaman Fotoğraf Yarışması, Bursa’ya gönül veren herkesi, kentin değerlerini fotoğrafla geleceğe taşımaya teşvik edişi nedeniyle çok önemli” diye konuştu.


Karlık, yarışmaya Bursa, Ankara, Aydın, Balıkesir, Denizli, Eskişehir, İstanbul, Kayseri, Konya, Kocaeli, Manisa, Sakarya ve Tekirdağ’dan gönderilen ‘Bahar ve Bursa’ konulu 724 fotoğrafın seçici kurul tarafından zorlu bir elemeden geçirildiğini ifade etti.


BUFSAD Başkanı İlhan Özer de Bursa’da fotoğraf sanatının daha geniş kitlelere ulaşması ve fotoğrafın sevdirilmesi adına yarışmanın çok önemli olduğunu vurguladı.


Yarışmada birinci olan fotoğrafın sahibi Tayfun Karahasan, fotoğrafla, uzun süredir hobi olarak ilgilendiğini ve eşi Sena Karahasan’ın desteği ve teşvikiyle yarışmaya katıldığını anlattı. Birinciliğin mutluluğunu yaşayan Karahasan, bundan sonraki yarışmalara da katılacağını sözlerine ekledi.

Eşinin sevincine ortak olan Sena Karahasan da “Eşimin bine yakın fotoğrafı arasından bu fotoğrafı yarışmaya göndermesini ben istemiştim. Estetik açıdan çok beğendiğim bir fotoğrafıydı. Eseri birinci oldu, çok mutluyuz” dedi.


Bursa’da Zaman Fotoğraf Yarışması’nın ‘Yaz’ kategorisi başvuruları 4 Eylül Cuma tarihine kadar sürecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X