Bursa’da Başkan Bozbey’den deprem ve kentsel dönüşüm açıklaması

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursa’da depreme hazırlık ve kentsel dönüşümle ilgili önemli mesajlar verdi.

Bursa’da Başkan Bozbey’den deprem ve kentsel dönüşüm açıklaması

Basın toplantısında soruları da yanıtlayan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, deprem ve kentsel dönüşümle ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Kent Anayasası ve 1 / 100 bin ölçek dedik. Bunların tamamını paylaşacağız. Kimseden çekinmiyoruz. Herkesin yaşadığı, oturduğu bölgenin ne olduğunu ve binanın nerede olduğunu bilme sorumluluğu var. Bizim de kent yöneticisi olarak paylaşma sorumluluğumuz var.
Onun için bunlar çok net olarak ortaya çıktığında önümüzdeki toplantılarda paylaşacağız.

Deprem bir gerçek. Bu gerçeğini unutmadan öncelikle depremin öncesi ve anında yapılması gerekenler, deprem sonrası yapılanlar üzere üçe ayrılması gerekiyor. AFAD’ın çalışması var. Büyükşehir Belediyesi olarak her birimimizin hazırlık yapması ve mahallelerde gönüllüler ordusunun yetişmesi ve afet konteyneri gibi projeleri yaşama geçireceğiz.

Deprem bölgesiyiz. Güneyimizde de kuzeyimizde de fay hatları olduğunu biliyoruz. Nereden geçtiğini bilemiyoruz. Çalışmaları belli olduktan sonra paylaşacağız. 1/ 100 binlik planda konut ve yeşil alanlar ve diğer alanlar ona göre şekil alacak. Kent Anayasası oluşmuş olacak.”

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X